Η Microsoft προσθέτει την τεχνολογία ChatGPT AI στη μηχανή αναζήτησης Bing

12

H Microsoft ενσωματώνει την τεχνολογία πίσω από το viral chatbot ChatGPT στη μηχανή αναζήτησής του Bing, ελπίζοντας ότι η αναβάθμιση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να το βοηθήσει να εξαφανίσει την κυριαρχία της Google στην αγορά αναζήτησης.

Η επιτυχία του bot από το OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft έχει θέσει τον γίγαντα λογισμικού στην πρώτη γραμμή αυτού που ορισμένοι βλέπουν ως το επόμενο κύμα τεχνολογικής καινοτομίας: τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Σε μια εκδήλωση την Τρίτη (7/2) για την κυκλοφορία της τεχνολογίας, η Microsoft είπε ότι η αναβάθμιση του Bing θα επιτρέψει ένα νέο είδος αναζήτησης στο οποίο οι άνθρωποι θα θέτουν ερωτήσεις στη μηχανή αναζήτησης σε φυσική γλώσσα και θα δημιουργούν άμεσες απαντήσεις και προτάσεις.

«Πιστεύω ότι αυτή η τεχνολογία πρόκειται να αναδιαμορφώσει σχεδόν κάθε κατηγορία λογισμικού», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella στην εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Redmond, Wash.

Ο κ. Nadella έθεσε τη σημασία της αναζήτησης που βασίζεται σε AI στο ίδιο επίπεδο σημασίας με την ανάπτυξη προγραμμάτων περιήγησης ιστού και φορητών συσκευών.

Σε αντίθεση με το ChatGPT, το οποίο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα, το ενημερωμένο Bing χρησιμοποιεί νεότερη τεχνολογία προσαρμοσμένη στις μηχανές αναζήτησης. Θα έχει πρόσβαση στις πιο πρόσφατες πληροφορίες, όπως ειδήσεις, δρομολόγια τρένων και τιμές προϊόντων. Θα μπορεί επίσης να παρέχει συνδέσμους για να δείξει από πού προέρχονται οι απαντήσεις του, μια άλλη δυνατότητα που δεν ήταν μέρος του ChatGPT.

Οι μετοχές της Microsoft ανέβηκαν 4% την Τρίτη καθώς ο Nasdaq Composite Index σημείωσε άνοδο 2%. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε περίπου 17% τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ ο δείκτης Nasdaq αυξήθηκε κατά 15%.

Η Microsoft, η οποία επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στο OpenAI, ενσωματώνει την τεχνολογία σε πολλά από τα προϊόντα της, σηματοδοτώντας αυτό που προτείνει ως μια νέα εποχή λογισμικού με τεχνητή νοημοσύνη που έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει τη δύναμή της στον κλάδο της τεχνολογίας. Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι οι αναζητήσεις με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft να αφαιρέσει μερίδιο αγοράς από την Google της Alphabet Inc. , η οποία ελέγχει περίπου το 90% της αγοράς.

Η βιομηχανία βουίζει για τις δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης από τότε που το OpenAI κυκλοφόρησε στο κοινό την τεχνολογία παραγωγής εικόνων Dall-E 2 πέρυσι. Το Dall-E 2 μπορεί να δημιουργήσει πρωτότυπες εικόνες βασισμένες σε απλές προτροπές, όπως «Σχεδιάστε ένα ρομπότ που χορεύει σε ένα χωράφι με λουλούδια». Το OpenAI κυκλοφόρησε το ChatGPT τον Νοέμβριο. Εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει έκτοτε για να δημιουργήσουν δοκίμια, σκηνές πωλήσεων και ποιήματα.

Η δημοτικότητα των εργαλείων άσκησε πίεση στην Google, η οποία εδώ και καιρό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας AI, να ταιριάξει με αυτήν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε ότι λανσάρει τη δική της υπηρεσία συνομιλίας τεχνητής νοημοσύνης σε ένα σύνολο δοκιμαστών και σχεδιάζει μια ευρύτερη δημόσια κυκλοφορία τις επόμενες εβδομάδες. Η νέα πειραματική υπηρεσία, που ονομάζεται Bard, δημιουργεί απαντήσεις σε ερωτήσεις που θέτουν οι χρήστες, με βάση πληροφορίες που αντλούνται από τον Ιστό, δήλωσε ο Sundar Pichai, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής Alphabet της Google, σε μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού του Διαδικτύου Baidu Inc. αυξήθηκαν την Τρίτη στο Χονγκ Κονγκ, καθώς επιβεβαίωσε τα σχέδια για την κυκλοφορία ενός chatbot τεχνητής νοημοσύνης. Η Baidu είπε ότι αναμένει να κυκλοφορήσει το chatbot της AI , που ονομάζεται Ernie Bot, τον Μάρτιο.

Ορισμένοι αναλυτές τεχνητής νοημοσύνης προειδοποιούν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανά προβλήματα με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Το ChatGPT, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ακριβό στην εκτέλεση και αργό, και μερικές φορές παράγει απαντήσεις που περιέχουν επινοημένα στοιχεία, είπαν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, Sam Altman, ήταν στην εκδήλωση της Microsoft, λέγοντας ότι οι νέες χρήσεις της τεχνολογίας AI σηματοδοτούν την «αρχή μιας νέας εποχής». Στο παρελθόν έχει προειδοποιήσει ότι εξακολουθεί να εξελίσσεται και είναι επιρρεπής σε ανακρίβειες.

Ο κ. Άλτμαν είπε ότι τόσο το OpenAI όσο και η Microsoft ακολουθούν προσεκτική προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουν την τεχνολογία, προσπαθώντας να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι το Bing δεν θα δημιουργήσει επικίνδυνο ή προσβλητικό περιεχόμενο.

«Μοιραζόμαστε ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης για να διασφαλίσουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται με ασφάλεια», είπε.   

Η τεχνολογία αποδεικνύεται ισχυρή σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν συνδυάζεται με επαγγελματίες για συγκεκριμένες εργασίες. Πέρυσι η Microsoft κυκλοφόρησε το GitHub Copilot το οποίο χρησιμοποιεί εργαλεία OpenAI για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να γράφουν και να διορθώνουν κώδικα υπολογιστή. Η Microsoft εκτίμησε ότι στα αρχεία στα οποία είναι ενεργοποιημένο, το Copilot δημιουργεί το 40% του κώδικα. Η εταιρεία πέρυσι ενσωμάτωσε επίσης την τεχνολογία δημιουργίας εικόνων του OpenAI στο Bing και το λογισμικό γραφικού σχεδιασμού Microsoft Designer.

Οι πιο πρόσφατες εφαρμογές της τεχνολογίας στο Bing καθώς και στο πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft στοχεύουν στη δημιουργία παρόμοιων συνεργασιών μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης, είπε ο κ. Nadella. 

«Θα έχετε αυτή την ιδέα ενός συγκυβερνήτη που θα υπάρχει σε κάθε εφαρμογή», ​​είπε. 

Την Τρίτη η Microsoft έδειξε τη νέα ικανότητα του Bing να προσφέρει σύντομες βιογραφίες διάσημων Μεξικανών καλλιτεχνών, να συγκρίνει χαρακτηριστικά νέων τηλεοράσεων και να δημιουργεί το εβδομαδιαίο μενού για δείπνο μιας οικογένειας.

Χρησιμοποιώντας μια ενσωμάτωση Bing στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Edge της Microsoft, οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν με τη μηχανή αναζήτησης για να βελτιώσουν τις αρχικές απαντήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να πάρει ένα προτεινόμενο μενού και να δημιουργήσει μια λίστα αγορών για τα συστατικά.

Η μηχανή αναζήτησης παραθέτει πηγές των πληροφοριών που συνθέτουν τις απαντήσεις της. Αν και αυτή η δυνατότητα αναφοράς είναι μια βελτίωση σε σχέση με το ChatGPT και δίνει στους ανθρώπους μια καλύτερη αίσθηση από πού προέρχονται οι απαντήσεις, θα μπορούσε να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και την επίδραση που θα έχει αυτό το νέο μοντέλο αναζήτησης στην επισκεψιμότητα στον ιστό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ