Η Microsoft φέρνει την τεχνολογία ChatGPT στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

15
Η Microsoft φέρνει την τεχνολογία ChatGPT στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Η Microsoft (MSFT) φέρνει τις δυνατότητες ChatGPT του OpenAI στην επιχείρησή της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μέσω του νέου Microsoft Security Copilot. Το λογισμικό, το οποίο ανακοινώθηκε την Τρίτη, έχει σκοπό να βοηθήσει τους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας να αποτρέπουν και να εντοπίζουν τις κυβερνοεπιθέσεις ταχύτερα και με μεγαλύτερη ευκολία.

“Ολόκληρος ο αντίκτυπος αυτού είναι να υπερασπιστούμε τον τρόπο που δεν μπορέσαμε ποτέ να υπερασπιστούμε στο παρελθόν”, δήλωσε στο Yahoo Finance ο Vasu Jakkal, CVP της Microsoft για θέματα ασφάλειας, συμμόρφωσης, ταυτότητας και διαχείρισης. «Τώρα θα μπορείτε να προστατεύετε και να διακόπτετε τις επιθέσεις όταν γίνονται».

Το Security Copilot, εξήγησε ο Jakkal, τρέχει τόσο με το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργείται GPT-4 του OpenAI όσο και με το μοντέλο της Microsoft ειδικά για την ασφάλεια. Το αποτέλεσμα είναι ένα bot AI που επιτρέπει στους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας να κάνουν πράγματα όπως η γρήγορη συγκέντρωση πληροφοριών για τα πιο πρόσφατα περιστατικά ασφαλείας στις εταιρείες τους, η αναζήτηση πιθανών απειλών και ακόμη και η γρήγορη αναζήτηση δεδομένων για κοινές ευπάθειες και εκθέσεις.

Σε ένα παράδειγμα, η Microsoft έδειξε πώς το Security Copilot μπορεί να εξετάσει μια κυβερνοεπίθεση για να ξεχωρίσει πώς ο χάκερ μπήκε σε ένα δίκτυο και στη συσκευή ενός θύματος.

«Είναι το πρώτο και μοναδικό εργαλείο δημιουργίας που βασίζεται σε AI, βασισμένο σε [μεγάλο γλωσσικό μοντέλο] που υπάρχει εκεί έξω. Είναι μοναδικό στο είδος του. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», πρόσθεσε ο Jakkal.

Η Microsoft λέει ότι το Security Copilot θα επιτρέψει στους εργαζόμενους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας να εντοπίζουν περιστατικά που άλλες προσεγγίσεις ενδέχεται να χάνουν διαφορετικά, θα βελτιώσει την ποιότητα του εντοπισμού απειλών, θα επιταχύνει την απόκρισή τους και θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν τη συνολική τους θέση ασφαλείας.

Η Microsoft πουλάει ήδη μια σειρά από προσφορές κυβερνοασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Defender, Microsoft Entra, Microsoft Purview και Microsoft Sentinel. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο κλάδος της στον κυβερνοχώρο είναι πλέον μια επιχείρηση 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Ο τεχνολογικός γίγαντας λέει ότι το Security Copilot θα βελτιώνεται συνεχώς καθώς μαθαίνει από τα δεδομένα μιας εταιρείας. Αυτά τα δεδομένα, ωστόσο, δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για τη διδασκαλία του ευρύτερου αλγόριθμου Copilot. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες ενός πελάτη θα παραμείνουν δικές τους.

Το Security Copilot λειτουργεί ακριβώς όπως η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της κυβερνοασφάλειας πληκτρολογούν μια ερώτηση σε ένα πλαίσιο κειμένου και το Security Copilot θα απαντήσει με βάση το διαθέσιμο σύνολο γνώσεων της εφαρμογής.

Όπως και με τις άλλες παραγωγικές προσφορές τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, η Microsoft λέει ότι το Security Copilot μπορεί να παρέχει λανθασμένες απαντήσεις στα μηνύματα προτροπής και παρέχει στους χρήστες ένα μέσο να τις αναφέρουν.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη Microsoft  έκανε το ντεμπούτο του το Microsoft 365 Copilotγια τη σουίτα παραγωγικότητας του Microsoft 365. Αυτή η προσφορά επιτρέπει στους χρήστες να επωφεληθούν από τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft και του OpenAI για να κάνουν πράγματα όπως να δημιουργήσουν μια παρουσίαση PowerPoint, να γράψουν άρθρα στο Word και πολλά άλλα.

Η Microsoft βρίσκεται ψηλά στην επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων στο OpenAI. Η εταιρεία, η οποία αρχικά παρουσίασε τη μηχανή αναζήτησης Bing που υποστηρίζεται από ChatGPT και το πρόγραμμα περιήγησης Edge, ρίχνει την τεχνολογία σε φαινομενικά όλα τα προϊόντα της, καθώς οι πόλεμοι της τεχνητής νοημοσύνης θερμαίνονται σε όλη τη Silicon Valley.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ