ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΒΑΖΑΙΟΥ: ΠΟΙΗΤΡΙΑ-ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ

652
ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΒΑΖΑΙΟΥ ΠΟΙΗΤΡΙΑ
ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΒΑΖΑΙΟΥ ΠΟΙΗΤΡΙΑ

 

Η Χαριτίνη Βαζαίου γεννήθηκε στον Πειραιά αλλά μεγάλωσε και ζει στην Κηφισιά από το 1980.

Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή St.Joseph και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία με ΒΑ στην Αγγλική Φιλολογία και ΜΑ στην Διδαχή Αγγλικής Γλώσσας.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών και Εμπορικών Αγγλικών στο Εμπορικό Κολλέγιο St.George για 11 χρόνια και συνεχίζει την διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας μέχρι και σήμερα.

 

ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΒΑΖΑΙΟΥ: ΠΟΙΗΤΡΙΑ-ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ

χαριτινη βαζαίου βιβλίο

 

Η συγγραφή υπήρξε από την εφηβική της ηλικία αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της, χωρίς όμως να μπει στην διαδικασία έκδοσης των γραπτών της μέχρι το 2016 όταν κι εκδίδεται το πρώτο της Ανθολόγιο ποίησης και πεζών από τις Εκδόσεις Θερμαϊκός του Ιανού, με τίτλο «Άρση Σιωπής». Δύο χρόνια αργότερα, το 2018 εκδίδεται το δεύτερο Ανθολόγιο στο οποίο περιλαμβάνεται ένα διήγημα και μία ποιητική συλλογή, επίσης από τις Εκδόσεις Θερμαϊκός με τίτλο «Σφραγίδας Μελάνι». Το 2020 η Άρση Σιωπής βγαίνει σε Β Έκδοση ακολουθώντας μία μεγάλη επιτυχία στον χώρο της ποίησης. Συγχρόνως μελοποιείται το ποίημα με τίτλο Κάθαρση  ( Άρση Σιωπής ) από τον μαέστρο Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ερμηνεύτρια την Ιωάννα Φόρτη.

 

χαριτινη βαζαίου βιβλίο
χαριτινη βαζαίου βιβλίο
χαριτινη βαζαίου βιβλίο
χαριτινη βαζαίου βιβλίο

 

Τα ποιήματα της Χαριτίνης Βαζαίου ενέπνευσαν τον καταξιωμένο ζωγράφο και γλύπτη Γιώργο Καραφωτιά να ζωγραφίσει τα Ανθολόγια Χρωμάτων, μια συλλογή από πίνακες με θέμα επιλεγμένα ποιήματά και από τα δύο βιβλία της η οποία εκτέθηκε στον Χώρο Τέχνης Pirée στον Πειραιά, τον Φεβρουάριο – Μάρτιο 2020 με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ.

 

Παρουσιάσεις των βιβλίων της έχουν γίνει στον Ιανό στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο Foyer Cafe Bistrot του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός στη Σαντορίνη και στο Μουσείο Δροσίνη του Δήμου Κηφισιάς έχοντας πάντα στο πλευρό της τον διακεκριμένο δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου αλλά και τον εξαίρετο ηθοποιό και σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαλτινό να απαγγέλει ποιήματα και πεζά από τα βιβλία της σε κάθε παρουσίαση. Στο μουσείο Δροσίνη την παρουσίαση πλαισίωσαν με μουσική και ερμηνεία ο μαέστρος Μανόλης Ανδρουλιδάκης και η ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου.

 

χαριτινη βαζαίου βιβλίο
χαριτινη βαζαίου-γρηγόρης βαλτινός

χαριτινη βαζαίου βιβλίο

 

χαριτίνη βαζαίου βιβλίο ιανός
χαριτίνη βαζαίου-Ιανός

Η δημιουργία της Χαριτίνης Βαζαίου συνεχίζεται, καθώς η πένα της ψυχής της ασταμάτητα καταγράφει σιωπές και συναισθήματα που διαβάζουν και ταξιδεύουν την ψυχή του κάθε αναγνώστη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play