Αρχίζουν τα σχολεία…

50
board
board

Στα θρανία επιστρέφουν την 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η επαναλειτουργία τους θα γίνει θα γίνει με πολύ αυστηρούς κανόνες με βάση και την εμπειρία από το άνοιγμα των γυμνασίων και των Λυκείων.Τα τμήματα θα έχουν το μέγιστο 15 μαθητές και, εάν τους υπερβαίνουν, τότε θα χωρίζονται σε δύο υποτμήματα και θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Το ένα τμήματα θα πηγαίνει στο σχολείο Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και το άλλο Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίθετο. Τα θρανία θα τοποθετηθούν με 1,5 μέτρο απόσταση και στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά καθώς επίσης η αίθουσα θα καθαρίζεται δυο φορές την ημέρα. Οι μάσκες θα είναι προαιρετικές τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και στα σχολικά λεωφορεία. Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες, για να μην συνωστίζονται μαθητές στο προαύλιο, ενώ δεν θα λειτουργούν τα κυλικεία.

student
student

Οι μαθητές θα μπορούν να απουσιάζουν με μια απλή δήλωση του γονέα ή του κηδεμόνα, ότι υπάρχει στο σπίτι άτομο  που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα για εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για μαθητές που απουσιάζουν δικαιολογημένα.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα είναι ανοικτά έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου και για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του εκπαιδευτικού έτους θα είναι έως τις 30 Ιουνίου.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play