«Επιστρέφοντες Πολίτες» την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

4
«Επιστρέφοντες Πολίτες» την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου, Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΝΠΙΔ «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση και παράσταση με τίτλο «Επιστρέφοντες Πολίτες», που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024. 

Η  ΕΠΑΝΟΔΟΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί  υπό την εποπτεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ως επίσημος φορέας μετασωφρονιστικής μέριμνας στοχεύει στην προετοιμασία και την προώθηση της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων. Ειδικότερα παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλευτική (κοινωνική, ψυχολογική,  νομική),  συμβουλευτική για  ζητήματα απασχόλησης ενώ προσφέρει μετά την αποφυλάκιση ολιγοήμερη φιλοξενία σε ξενοδοχείο, σίτιση και οικονομικό βοήθημα.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και η Επιτροπή Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΕΠΑΝΟΔΟ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της, πραγματοποιούν εκδήλωση με τίτλο «Επιστρέφοντες Πολίτες», η οποία θα περιλαμβάνει επίσης την ομότιτλη παράσταση, με συμμετέχοντες ωφελούμενους του φορέα και τη συμμετοχή του συμβούλου προσωπικής ανάπτυξης και συγγραφέα κ. Λάκη Αργυρού. Η παράσταση αποτελείται από δύο πρωτότυπα μονόπρακτα έργα που έχουν ως θεματική την επανένταξη ενώ η διάρκειά της είναι 50 λεπτά.  

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, ενώ ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Χρήστος Κουρούτζας, επικ. καθ. Παν/μίου Αιγαίου,  η Διευθύντρια της Επανόδου Δρ. Φωτεινή Μηλιώνη, καθώς και ομιλητές από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη.  

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο – σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος

Ενδυματολογική και σκηνική επιμέλεια: Σάκης Ξαξίρης

Μουσικά ηχοτοπία: Αντώνης Κορτέλης

Α’ Μονόπρακτο – ερμηνεύει ο Γρηγόρης Μανιάτης

Β’ Μονόπρακτο – ερμηνεύουν ο Αντρέας Φιλίππου και ο Λάκης Αργυρού

 

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

 «Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από στοιχεία που προάγουν την ισότητα, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση κάθε ανθρώπου από όπου κι αν προέρχεται χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της ΕΠΑΝΟΔΟΥ, αποδεχτήκαμε να συνδιοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση, προκειμένου να δώσουμε βήμα σε ανθρώπους που διεκδικούν την κοινωνική τους επανένταξη και μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Είμαστε παρόντες και θα στηρίζουμε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια που έχει ανθρώπινο πρόσημο. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ομιλητών και καλούμε όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν αυτή την ιδιαίτερη παράσταση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ