«Απόψε έχουμε επέτειο» το Σάββατο 11 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

4
«Απόψε έχουμε επέτειο» το Σάββατο 11 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτης Μπόλλας και τα μέλη της θεατρικής ομάδας του π. ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου, προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «Απόψε έχουμε επέτειο» σε συγγραφή-σκηνοθεσία Σάββα Παρίτση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Μαΐου 2024 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρεμιέρα του έργου, που βασίζεται στις τρεις μονόπρακτες κωμωδίες του Άντον Τσέχοφ: «Αίτηση σε γάμο», «Αρκούδα» και «Το κάπνισμα βλάπτει» και παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο στις 27 Απριλίου, οι παραστάσεις συνεχίζονται, αυτή τη φορά με μια ιδιαίτερη σημειολογία.

Η θεατρική Παράσταση της 11ης Μαΐου είναι αφιερωμένη στην Ημέρα της Μητέρας, που εορτάζεται όπως κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Της παράστασης θα προηγηθεί ολιγόλεπτη ομιλία της Ποιήτριας και Καθηγήτριας Θεατρικής Αγωγής κυρίας Νίνας Αλέξη με θέμα «Γυναίκα, μητέρα του Νέου Ελληνισμού στο Θέατρο και τις Τέχνες».

Η Νίνα Αλέξη σπούδασε στο Λονδίνο παραστατικές τέχνες, θέατρο, χορό και δημιουργική γραφή, με υποτροφία της αγγλικής κυβέρνησης και εργάστηκε στα Νέα του Λονδίνου ως αρχισυντάκτρια και ανταποκρίτρια. Έχει γράψει μέχρι σήμερα: Ποίηση, Μελέτες, Θέατρο. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες Εγκυκλοπαίδειες. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, κινεζική, αραβική γλώσσα κ.ά. Το ποίημα «Πόντια μάνα» έλαβε το Α’ Βραβείο Ποίησης στην ποντιακή διάλεκτο. Είναι ακόμα μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών Ι. Καποδίστριας, Ινστ. Ελλ/ανατολικών Αφρικανικών Σπουδών, κ.ά.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Μια πολύ όμορφη παράσταση, που παρακολουθήσουμε πριν από λίγες εβδομάδες, έχουμε τη χαρά να φιλοξενείται εκ νέου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Θέλω να συγχαρώ για μια ακόμα φορά τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παναγιώτη Μπόλλα, τη Διευθύντρια Τρίτης Ηλικίας και ευπαθών ομάδων Άννα Γαϊτανίδου, τα μέλη της θεατρικής ομάδας και τον σκηνοθέτη, Σάββα Παρίτση για το εξαιρετικό έργο που μας παρουσιάζουν. Αυτή τη φορά, ωστόσο, θα έχουμε τη χαρά να τιμήσουμε το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή όλων μας: τη Μητέρα. Καλούμαστε να τιμήσουμε τη Μητέρα, η αγκαλιά της οποίας είναι μια αστείρευτη πηγή αγάπης και φροντίδας. Που είναι πάντα εκεί για κάθε δυσκολία παρουσιάζεται στο δρόμο μας, που έδωσε μεγάλες μάχες στην πορεία της ζωής μας για να μας προσφέρει τις αρχές και αξίες, με τις οποίες πορευόμαστε. Και που εξακολουθεί να δίνει καθημερινό και πολύπλευρο αγώνα αναλαμβάνοντας κάθε ρόλο που της αναλογεί: Εργαζόμενη, σύντροφος, μητέρα, καταφύγιο για όλους μας. Ευχαριστώ θερμά την ποιήτρια Νίνα Αλέξη για την παρουσία της σε αυτή την ιδιαίτερη γιορτή. Τιμάμε τις μητέρες και τους αγώνες τους, προάγουμε τον Πολιτισμό, στηρίζουμε την Τρίτη Ηλικία!».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ