ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΟΣΗΣ : Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ X-FACTOR ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

391
Γιάννης Γρόσης

γράφουν οι

Αγγελική Μεταξά & Χριστίνα-‘Αννα Φωτιάδη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΟΣΗΣ

Νικητής του X-FACTOR,  με το πρώτο του single σε κυκλοφορία από την Panik Platinum, την υπογραφή του Γ. Θεοφάνους (συνθέτης )και του Θ. Παπανικολάου(στιχουργός) μόλις στα 22 του χρόνια, ο Γιάννης Γρόσης μας δίνει μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης.

https://youtu.be/DHZVaz1VeWw

Είναι ένα νεαρό παιδί, αρκετά συνεσταλμένο, με χαμόγελο και καθαρό βλέμμα.Μιλάει και τα λόγια του κυλούν αυθόρμητα σαν χείμαρρος. 

Θα ήθελες να μας πεις πως από το Μόναχο, όπου σκεφτόσουν να ασχοληθείς με τον αθλητισμό, βρέθηκες στο ελληνικό  Χ- FACTOR;

Είναι αστεία ιστορία! Πιστεύω στην τύχη, μου χτύπησε την πόρτα και εγώ απλά ήμουν εκεί ώστε να  ανοίξω. Ενώ αρχικά προσανατολιζόμουν προς τον αθλητισμό, άλλαξα γνώμη και μεταπήδησα από την αρχική επιλογή μου και άλλαξα κατεύθυνση. Αποφάσισα να δώσω εξετάσεις και πέρασα ως ομογενής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης. Άρχισα να φοιτώ εκεί και τον Φεβρουάριο, 6 μήνες μετά ενώ βρισκόμουν στην Ελλάδα, έλαβα ένα τηλεφώνημα όπου με καλούσαν στα δοκιμαστικά του  Χ- factor.

Την αίτηση την είχες συμπληρώσει εσύ ο ίδιος;
Όχι, η αδελφή μου. Μου το είπε αργότερα αλλά δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα με καλούσαν.
Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για σένα το γεγονός ότι έμεινες μακριά από τους γονείς σου, την αδελφή σου μόνος σου, χωρίς φίλους, από πρακτικής και ψυχολογικής πλευράς; Πόσο άλλαξε η ζωή σου μετά τον διαγωνισμό;
Μέχρι την γ’ γυμνασίου ήμασταν οικογενειακώς στο Κιλκίς. Εκεί μεγάλωσα, είχα φίλους, συγγενείς, γνωστούς. Μετά πήραμε την απόφαση να φύγουμε στο εξωτερικό.  Αρχικά πήγε η μητέρα μου στην Γερμανία η οποία γνώριζε καλά την γλώσσα να προετοιμάσει το έδαφος και μετά ακολουθήσαμε εμείς, δηλαδή ο πατέρας μου, η αδελφή μου και εγώ. Ήταν θετική εμπειρία. Δεν το μετάνιωσα, διεύρυνε τους ορίζοντές μου. Από μια επαρχιακή πόλη, βρέθηκα στο Μόναχο, αυτό από μόνο του ήταν μεγάλη αλλαγή, αλλά με βοήθησε να «ανοίξω» τα μάτια μου και να δω τον κόσμο διαφορετικά. Εργαζόμουν από τα 16 μου για το χαρτζιλίκι μου, γνώρισα ανθρώπους, είδα πράγματα, «βομβαρδίστηκα» με πληροφορίες και εικόνες. Αυτό στάθηκε αφορμή να αλλάξω γνώμη και να σπουδάσω, ένιωσα ότι ενηλικιώθηκα, ωρίμασα.

Ειλικρινά, πες μου, τα φανταζόσουν όλα αυτά; καθόλου! Μόνο στο όνειρό μου! Ήταν κάτι που  προέκυψε! Αν κάποιος σου έλεγε ότι θα κερδίσεις, θα τον πίστευες;
Ένιωθα ότι θα κερδίσω, όταν μπήκα στο παιχνίδι το ένιωθα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο live! Μου βγήκε όλη η ενέργεια που είχα, «ξεδίπλωσα» τον εαυτό μου! Δεν είχα άγχος, ήμουν απλά εγώ!

Θεωρείς ότι ως εμπειρία ήταν σημαντική;     
Υπήρξε σταθμός για την ζωή μου!!!
Πως νιώθεις αυτή τη στιγμή που μόλις στα 22 χρόνια σου είσαι αναγνωρίσιμος;
 Δεν το έχω καταλάβει, είμαι πίσω από όλο αυτό, είμαι πάντα ο εαυτός μου. Δεν με έχει επηρεάσει και ελπίζω να μην με επηρεάσει στο μέλλον.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΟΣΗΣ : Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ X-FACTOR ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
 
Χρησιμοποιείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είσαι ενεργός;
Δυστυχώς όχι πολύ. Δεν έχω χρόνο και νομίζω πως τα …υπολειτουργώ, δεν ανεβάζω συχνά φωτογραφίες.
Εκτός από το τραγούδι είσαι και φοιτητής όπως αναφέραμε πριν. Θα συνεχίσεις την Σχολή σου ή θα ασχοληθείς μόνο με το τραγούδι;
Ιδανικά θα ήθελα να τελειώσω το Πολυτεχνείο, θα το προσπαθήσω, πηγαινοέρχομαι Θεσσαλονίκη -Αθήνα, δεν θέλω να το αφήσω. Ίσως να ήταν λιγότερο δύσκολο αν η Σχολή μου ήταν εδώ(Αθήνα). Σίγουρα θα ασχοληθώ με το τραγούδι αλλά το πτυχίο μου θέλω να το έχω. Το τραγούδι είναι η ζωή μου.  Ειδικά αυτό το πρώτο μου single το ακούω και δεν το πιστεύω! Κυκλοφόρησε 18 Μαΐου και έχει τον τίτλο: «Ξέρει κανείς;» Είναι μια ιστορία αγάπης που ο άντρας μένει μόνος του από υπαιτιότητα του και αναρωτιέται για την αγαπημένη του.

Το χειμώνα ήσουν σε ένα μαγαζί των βορείων προαστίων με τον Γ. Θεοφάνους και μια ομάδα νέων καλλιτεχνών. Πως σου φάνηκε ως εμπειρία;                          Ήμασταν ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ!!!(αυθόρμητα) Μια μεγάλη καλή παρέα. Ήταν μοναδική εμπειρία!

Θα ήθελες να μας μιλήσεις για την περίοδο της καραντίνας αν και πόσο επηρέασε τα σχέδια σου;
Αν τα επηρέασε; Πολύ! ευτυχώς πριν συμβεί, έφυγα στην Γερμανία στους γονείς μου οπότε πέρασα ένα διάστημα μαζί τους και τους είχα κοντά μου, αυτό ήταν το θετικό κομμάτι. Το αρνητικό ήταν ότι εγκλωβίστηκα εκεί, δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω και ένιωθα σαν θηρίο στο κλουβί! Όμως μου βγήκε έμπνευση και δημιουργικότητα! Με 6 φίλους μουσικούς, διοργανώσαμε μια βραδιά τραγούδια ποτ-πουρί που την ηχογραφήσαμε και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, ίσως να το ακούσετε κάποια στιγμή…με κάποιο τρόπο.
Το καλοκαίρι που θα σε βρει;
Δεν ξέρω, έχω ανάγκη από διακοπές σίγουρα!
Έχεις κλείσει κάποια συνεργασία για τον χειμώνα;
Για την ώρα περιμένω να δω, όπως και πολλοί καλλιτέχνες, πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό. Έχει πληγεί πολύ το επάγγελμά μας. Προτάσεις υπάρχουν αρκετές τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη.
Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στα νέα παιδιά;
Ναι! Αν κυνηγάς τα όνειρά σου και παλεύεις καθημερινά δεν γίνεται να μην πετύχεις! Απλά δεν γίνεται!
Γιάννης Γρόσης
Γιάννης Γρόσης

Ο Γιάννης Γρόσης μας χαιρετάει εγκάρδια και αναχωρεί γοργά. Τον παρατηρώ μέχρι που χάνεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, διαθέτει όλα όσα πρέπει και έχει τον τρόπο να τα κερδίζει όπως κέρδισε την καρδιά μας και τον διαγωνισμό!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το restaurantcafé IBO στην Κηφισιά για τις υπηρεσίες και την φιλοξενία του http://www.ibo-restaurante.pt   

* απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρης της συνέντευξης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play