Για “ΕΝΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ” ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παναγιώτης Ιωάννου, μιλά στο maroussi.city

213

γράφουν οι Ιωάννα Αμαξηλάτη – Εύα Μαυρίδου

Ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Παναγιώτης Ιωάννου μίλησε στο maroussi.city και τις δημοσιογράφους Εύα Μαυρίδου και Ιωάννα Αμαξηλάτη

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στο αίθριο θεατράκι του κολυμβητηρίου της Λυκόβρυσης, με θέμα “ΕΝΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ” οι δημοσιογράφοι του maroussi.city βρεθήκαμε στο γραφείο του Αντιδημάρχου της εν λόγω περιοχής κ. Παναγιώτη Ιωάννου ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΠΑΠ, του  συνδέσμου Δήμων για την προστασία και ανάπλαση του πεντελικού και μέλος της επιτροπής χωροταξίας υποδομών και δικτύων της ΚΕΔΕ όπου και συζητήσαμε το θέμα που αφορά το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης 2020.

Για "ΕΝΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ" ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παναγιώτης Ιωάννου, μιλά στο maroussi.city
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λυκόβρυσης

 Γεια σας κύριε Ιωάννου … 

Καλως ήρθατε και σας ευχαριστώ  για την πρόσκληση. 

Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε για το “Αρχιπέλαγος” που έχει ακουστεί, είναι γνωστή σε όλους αυτή η πολύ ωραία εκδήλωση που θα κάνετε. Ένα Αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά, θέλω να μας πείτε ποιοι είναι οι διοργανωτές, τι θα γίνει, που θα γίνει και πως έχει προκύψει αυτή η ιδέα.

Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε σαν ιδέα από τον ΣΠΑΠ όπου συμμετέχουν αρκετοί Δήμοι, συγκεκριμένα 11 μαζί με το δικό μας, είναι των: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου και Χαλανδρίου. Αυτοί αποτελούν το σύνδεσμο στο ΣΠΑΠ. Ο σύνδεσμος λοιπόν αυτός ξεκίνησε και είναι η 3η εκδήλωση αυτή που κάνει σε διάφορους Δήμους και κάνει αυτή την μεγάλη προσπάθεια για την κατάργηση του πλαστικού κυρίως στη θάλασσα.

 Πότε θα γίνει αυτή η εκδήλωση..

Η εκδήλωση αυτή γίνεται τη Δευτέρα στις 14 του  μήνα, ώρα 8:00 σε ένα πολύ όμορφο χώρο που είναι στο ανοιχτό θέατρο -και λόγω κορωνοϊού- στο κολυμβητήριο της Λυκόβρυσης. Είναι εύκολο να έρθει ο καθένας, έχουμε λάβει όλα τα μέτρα σε σχέση με τον κορωνοϊό και ελπίζουμε ότι και καλά θα περάσουμε και  ότι η ταινία είναι πολύ αξιόλογη, αλλά και οι  καλεσμένοι μας που αυτή τη στιγμή δεν τους  λέω για να τους έχω σαν έκπληξη. Σίγουρα θα είναι όμως ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ ο Βλάσης ο Σιώμος,  ο Δήμαρχός μας κ Τάσος  Μαυρίδης  που διοργανώνει αυτή την εκδήλωση,  όπου θα αναφερθεί σε αυτό το θέμα, πολλοί Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειάρχες και άλλες όμορφες εκπλήξεις .

Για "ΕΝΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ" ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παναγιώτης Ιωάννου, μιλά στο maroussi.city
Από την επίσκεψη του maroussi.city-με τους αρμόδιους φορείς και τον κ. Ιωάννου-στο κολυμβητήριο Λυκόβρυσης όπου θα γίνει η εκδήλωση

Για "ΕΝΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ" ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παναγιώτης Ιωάννου, μιλά στο maroussi.city

Πως προέκυψε η ιδέα αυτής της εκδήλωσης ; παρότι είναι “αυτονόητο” στο δικό μου μυαλό εγώ “υποχρεούμαι” να σας ρωτήσω για τυπικούς λόγους το σκοπό αυτής της εκδήλωσης.

“Νομίζω, όσο περνάει ο καιρός, όλοι οι Έλληνες έχουμε ευαισθητοποιηθεί στο θέμα της ανακύκλωσης. Έτσι το κομμάτι αυτό που έχει πάρει και ο ΣΠΑΠ ξεκινάει όλη αυτή την προσπάθεια. Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να κάνουμε αυτό που λέγεται ανακύκλωση. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αφορά το πλαστικό.. δε σημαίνει όμως ότι σταματάμε μόνο στο πλαστικό, η συγκεκριμένη εκδήλωση και η ταινία που θα δούμε αλλά και οι ομιλητές που θα σταθούν πάνω σε αυτό το θέμα θα μιλήσουν κυρίως για το θέμα του πλαστικού. Και συγκεκριμένα αυτό που θέλουμε εμείς είναι να σταματήσει το πλαστικό ποτήρι και το πλαστικό καλαμάκι. Είναι ένα πρώτο βήμα… Μέχρι πότε θα επιτρέπεται το πλαστικό ποτήρι στο δημόσιο, μέχρι πότε θα επιτρέπεται στον ιδιωτικό τομέα”

Μιλήστε μας για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τι αυτό θα περιλαμβάνει, κάτι μας αποκαλύψατε πριν λίγο για κάποια ταινία.

“Θα υπάρξουν ομιλίες στις οποίες θα είμαστε σύντομοι. Ξεκινάμε με το Δήμαρχό μας τον κύριο Μαυρίδη – όπου αγκάλιασε όλη την προσπάθεια αυτή και έχει και ο ίδιος ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα στο θέμα της ανακύκλωσης. Θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ ο κ. Βλάσσης Σιώμος και μέχρι στιγμής και ο Περιφερειάρχης ο κ. Πατούλης… οι ομιλίες γενικά θα είναι πολύ περιορισμένες. Ο κύριος όγκος της εκδήλωσης αφορά την ταινία του δημοσιογράφου Σωτήρη Δανέζη η οποία εστιάζει κυρίως στη θάλασσα, είναι περίπου 50 λεπτά και που μέσα από αυτή την ταινία θα περάσουμε και όλα τα μηνύματα. Μία εικόνα χίλιες λέξεις! Όσοι παρευρεθούν θα απολαύσουν μια όμορφη βραδιά αλλά και εμείς θα περάσουμε το μήνυμα που θέλουμε.

Κύριε Παναγιώτη Ιωάννου είστε ο Αντιδήμαρχος που λατρεύει τεχνολογία – καινοτομία. Το έχετε αποδείξει άλλωστε. Η τεχνολογία πιστεύεται είναι παντός καιρού και ιού;

“Είμαι από τους ανθρώπους που δεν είμαι απλά χρήστης της σύγχρονης τεχνολογίας αλλά αξιοποιητής. Γι αυτό σε όλες τις εκδηλώσεις μας έχουμε χρησιμοποιήσει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει. Χρησιμοποιώ όσο μπορώ 100% τη σύγχρονη τεχνολογία”

Μιλήστε μας για τους τρόπους με τους οποίους έχετε σκεφτεί ότι θα γίνει η ασφαλή  προσέλευση του κοινού στην εκδήλωση;

“Θεωρώ ότι πρέπει όλοι να εκσυγχρονιστούμε, ιδιαίτερα τώρα με τον κορωνοιό. Πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω… από τη στιγμή που λέμε ανακύκλωση θα προσπαθήσουμε σε αυτή την εκδήλωση να μη χρησιμοποιήσουμε χαρτί. Άρα λοιπόν πάμε στο πώς μπορεί κάποιος να έρθει με ασφαλή προστασία έναντι του covid-19. Σκεφτήκαμε, και μάλιστα σε συνεργασία με το maroussi.city και τη distemicha, να φτιάξουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά από Δήμους. Ηλεκτρονικό εισιτήριο και όχι απλή πρόσκληση. Θα υπάρχουν και λίγες προσκλήσεις σε χαρτί γι αυτούς που ακόμη δεν τα καταφέρνουν. Έτσι λοιπόν από το κινητό θα μπορούν να κλείνουν θέση στις εκδηλώσεις συν του ότι λόγω κορωνοιού είμαστε υποχρεωμένοι σε ορισμένο αριθμό καλεσμένων. Στην είσοδο θα υπάρχει θερμομέτρηση, αντισηπτικά, υποχρεωτική μάσκα και να δούμε τώρα πως μπορεί κάποιος να πάρει την πρόσκληση γιατί χωρίς πρόσκληση απαγορεύεται η είσοδος. Υπάρχουν 4 τρόποι, τηλέφωνο, στέλνοντας mail κι εμείς να του στείλουμε ηλεκτρονικά το εισιτήριο, να διαβάσει κάποιος μέσα από το κινητό του το barcode που θα του έχουμε στείλει κάτι το οποίο θα του δίνει όλες τις πληροφορίες και ακόμη πιο εύκολο θα του δίνουμε μια ιστοσελίδα όπου εκεί θα σημειώνει όλα τα στοιχεία του και τέλος βάζοντα το e-mail του θα πηγαίνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο κινητό του. Μπορεί να ακούγονται μπερδεμένα αλλά με ένα απλό κλικ μπορούν να γίνουν. Πρέπει να συνηθίσουμε και ο κορωνοϊός μας οδήγησε στα ηλεκτρονικά μέσα. Πρέπει να συνηθίσουμε όλες οι δουλειές να γίνονται μέσω ίντερνετ.

Η τεχνολογία λοιπόν έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι η λύση του ιού, για προσβασιμότητα και ασφάλεια.

“Είναι σημαντικό γιατί έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, Δεν προστατεύω μόνο τον εαυτό μου αλλά και τους άλλους. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Θα είναι υπέροχη βραδιά, σε ένα ωραίο θέατρο με ωραία μηνύματα που αφορούν την ανακύκλωση”.

Με τις περιορισμένες θέσεις τι θα κάνετε; πως θα το αντιμετωπίσετε ;

“Θα βρούμε τον τρόπο. Έχουμε ήδη βρει τρόπο να επεκτείνουμε θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος και οπωσδήποτε να γίνουν σύντομα αιτήσεις ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά”.

Ακολουθεί το αντίστοιχο βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Ιωάννου στο maroussi.city και στις κυρίες Εύα Μαυρίδου και Ιωάννα Αμαξηλάτη.

 

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play