Καλοκαιρινός Παιδότοπος της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς

123
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου Κηφισιάς θα πραγματοποιήσει και φέτος το καλοκαίρι, το πρόγραμμα «Καλοκαιρινός Παιδότοπος», τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας του ΕΟΔΥ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση παιδιών από 5,5 έως και 12 ετών, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, με ψυχαγωγικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες όπως μουσική, εικαστικά, γυμναστική και θεατρικό παιχνίδι.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 6/7/2020 έως και τις 31/7/2020  καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-14.30.

Συμπλήρωση αιτήσεων  από Δευτέρα 29 Ιουνίου έως & Πέμπτη  2  Ιουλίου 2020 . Παραλαβή αιτήσεων και δικαιολογητικών στα γραφεία της Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Κηφισιάς και ώρες 9.00- 13.00 (Διονύσου 73 και Γορτυνίας)

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» Κατερίνα Καραλή μας ενημερώνει για τα σχολεία υλοποίησης του προγράμματος, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα μέτρα ασφαλείας:

              Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι Ν Ο Σ    Π Α Ι Δ Ο Τ Ο Π Ο Σ  2020

                           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η «Κοινωνική Μέριμνα» Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Κηφισιάς, πρόκειται να υλοποιήσει για 22η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα : « Καλοκαιρινός Παιδότοπος ».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 5,5 έως 12  ετών, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, με ψυχαγωγικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και δραστηριότητες όπως μουσική, εικαστικά, γυμναστική και θεατρικό παιχνίδι.

              Σχολεία υλοποίησης του προγράμματος:

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς ( Δειράδων και Πηγών, Ν. Κηφισιά)
  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς ( Μπακογιάννη 31, Α. Κηφισιά)
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς ( Λ. Κατσώνη 53 , Κ. Κηφισιά)
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς ( Πλατεία Πολιτείας)
  • 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς ( Ναυπλίου & Πελοποννήσου, Αδάμες)
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας ( Κορίνθου 12 , Ν. Κηφισιά)

 

Φέτος δε θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα τα 1ο , 2ο και 4ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς, καθώς και τα 2ο και 3ο Δημ. Σχ. Ν. Ερυθραίας, λόγω έργων που θα γίνουν στα κτήρια.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 06/07/2020 έως και 31/07/2020 καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή, 8:00 – 14:30.

       Λόγω της πανδημίας του Covid -19, θα τηρηθούν στο πρόγραμμα όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ που ίσχυσαν κατά την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων:

Μειωμένος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, θρανία με αποστάσεις 1,50μ., διαφορετικά διαλείμματα, διπλή καθαριότητα και απολύμανση όλων των χώρων στα διαλείμματα, αντισηπτικά στις αίθουσες και νοσηλεύτρια σε δυο σχολεία που διαθέτουν αίθουσα για αναρρωτήριο.

Για τον ίδιο λόγο φέτος το πρόγραμμα εκτός από τους Δασκάλους και Νηπιαγωγούς, θα το πλαισιώσουν μόνο Γυμναστές, Εικαστικοί, Θεατρολόγοι και Μουσικοί. Απαγορεύεται η είσοδος των Γονέων στον χώρο του σχολείου. Τα παιδιά εκτός από το δεκατιανό τους πρέπει να έχουν και μπουκαλάκια με νερό μαζί τους, αφού οι εξωτερικές βρύσες δε θα λειτουργούν, καθώς και ό,τι τους ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς, π.χ. χρώματα, μπλοκ ζωγραφικής κλπ.

Επειδή λόγω των μέτρων, ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχει σε κάθε σχολείο, είναι μικρότερος από τον περσινό, γι’ αυτό θα προηγηθούν οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δυο γονείς ή είναι παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών που ο γονιός είναι εργαζόμενος.

Εάν σας ενδιαφέρει η συμμετοχή του/των παιδιών σας στο πρόγραμμα, συμπληρώστε τη δήλωση συμμετοχής έγκαιρα  μαζί με τις βεβαιώσεις εργασίας σας, τη βεβαίωση  του νηπιαγωγείου για τα μικρά παιδιά, τα χρήματα και παραδώστε τα στα γραφεία της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου 73 και Γορτυνίας), από Δευτέρα 29 Ιουνίου έως & Πέμπτη  2  Ιουλίου 2020 και ώρες 9:00-13:00.

 ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

                                                                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                            ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2106233315 / 2108019633 / 2106231638                 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play