Πανελληνιά ένωση λογιστών οικονομολόγων: Ψηφιακός μετασχηματισμός και αλλαγές που έχουν γίνει και ποιες αναμένονται

12

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Η Πανελλήνια Ένωση Λογιστών Οικονομολόγων στα πλαίσια της ενημέρωσης των μελών της και του κλάδου γενικότερα διοργάνωσε την Τετάρτη 25-1-2023 στις 20.00 εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Civitel στο Μαρούσι με θέμα :

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

Με καλεσμένο τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κο Κυριάκο Πιερρακάκη ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του Υπουργείου και απάντησε σε ερωτήματα αλλά και προτάσεις της ΠΑΕΛΟ σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης

Απο πλευράς ΠΑΕΛΟ συμμετείχαν στην συζήτηση :

  • Λαμπρος Μπέλεσης Αντιπρόεδρος
  • Τασος Δουκέρης Μέλος
  • Μαρία Σκοτάδη Μέλος

Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης

Μπορείτε να την δείτε στο κανάλι μας youtube ΠΑΕΛΟ η στο σύνδεσμο

Αρχικά ο Υπουργός αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου και το ποιές σημαντικές ψηφιακές εφαρμογές λειτουργούν αυτή τη στιγμή και ποιό είναι το μελλοντικό του πλάνο.

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕΛΟ ευχαρίστησε τον Υπουργό, γιατί δύο σημαντικές προτάσεις της ΠΑΕΛΟ ελήφθησαν σοβαρά υπόψη απο τον Υπουργό και υλοποιήθηκαν, επομένως βοηθήθηκε σημαντικά ο κλάδος των λογιστών-οικονομολόγων.

Στην συνέχεια η ομάδα της ΠΑΕΛΟ υπέβαλε ερωτήματα και προτάσεις προς τον Υπουργό μεταξύ των οποίων και τα εξής:

Η Διασύνδεση μητρώου ΕΣΠΑ με Μητρώα Εφοριών έγινε και θα πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί ήταν μία πρόταση που σας υπέβαλε η ΠΑΕΛΟ κατά την διάρκεια εκδήλωσης την αιτιολογήσαμε και εσείς την υλοποιήσατε και σας ευχαριστούμε. Στο σημείο αυτό θα αναφερθούμε στο πρόγραμμα ενίσχυσης της περιφέρειας και θα ρωτήσουμε το εξής.

Επειδή ήταν κατάφωρη η αδικία για όσες επιχειρήσεις κόπηκαν για τέτοιους αστείους λόγους πχ δεν φαινόταν η ημερομηνία του TAXIS κλπ αν και είχαν υψηλή βαθμολογία κάτι που σημαίνει ότι είχαν μεγάλο πρόβλημα με την Πανδημία μήπως θα έπρεπε να υπάρξει δυνατότητα επανεξέτασης των περιπτώσεων και έστω και καθυστερημένα (αν έχουν παραμένει ακόμη στην λειτουργία) να ενισχυθούν?.

Διανύουμε πλέον την εποχή της Ψηφιακής Μεταρύθμισης !!

Ο σκοπός της είναι να απλοποιήσει την ζωή μας και να μπορούμε να εξυπηρετηθούμε ΑΜΕΣΑ – ΑΠΛΑ – ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ και απαλλαγμένοι από την γραφειοκρατία νομίζω ότι το έχετε αναφέρει και εσείς αυτό. Δυστυχώς όμως βλέπουμε εμείς σαν επαγγελματίες ότι αντί για αυτή την απλότητα βιώνουμε καθημερινά απίστευτες καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες, μας δημιουργούνται προβλήματα με τους πελάτες μας που δεν αντιλαμβάνονται πώς είναι δυνατόν με τον παλιό απλό τρόπο να εξυπηρετούνταν άμεσα από εμάς και τώρα που όλα γίνονται με ένα < κλικ > πως χρειάζονται ένα μηνά έως τέσσερις μήνες Η ταλαιπωρία ξεκίνησε από τις Εφορίες, συνεχίστηκε στον ΕΦΚΑ και επεκτάθηκε στις Τράπεζες (ότι χειρότερο για τον Έλληνα Επιχειρηματία και πολίτη ), τελικά μπορεί η Δημόσια διοίκησης να ακολουθήσει τους ρυθμούς της ψηφιακής μεταρρύθμισης;

Δυστυχώς το ψηφιακό κράτος λειτουργεί με δυο ταχύτητες:

1)Την ταχύτητα του κυρίου Πιερρακάκη ( που είναι απίστευτα γρήγορη και αποτελεσματική για τα ελληνικά δεδομένα)

2) και την ταχύτητα του ελληνικού δημοσίου που είναι ένας τομέας γερασμένος πολλά χρόνια τώρα

Το ΓΕΜΗ έχει πλέον αξιόπιστα στοιχεία, μήπως θα πρέπει να υπάρξει κάποια νέα εφαρμογή κεντρική που θα μπορεί να επεξεργάζεται τα οικονομικά και παραγωγικά στοιχεία των επιχειρήσεων ώστε να υπάρχει στατιστική πληροφόρηση με ανάλυση κατά κλάδο, νομό και περιφέρεια τα οποία με επεξεργασία θα μπορούν να βοηθήσουν την σωστή κατανομή ανά περιφέρεια, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ με βέλτιστο τρόπο ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΆΡΞΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Οικονομικά στοιχεία Δήμων ενιαία πλαίσια. Ενα θέμα που μας έχουν θέσει μέλη μας που ασχολούνται με τα λογιστικά οικονομικά των δήμων είναι το εξής. Δεν υπάρχει ενιαία βάση στα λογιστήρια των δήμων με αποτέλεσμα τα συγκεντρωτικά δεδομένα που χρειάζεται η κεντρική διοίκηση να μην μπορούν να μιλήσουν σε κοινή γλώσσα ενώ απο όσα γνωρίζουμε η κεντρική επεξεργασία γίνεται με φύλλα excel !!!! Κάτι αρχαίο. Εμείς σας θέτουμε το θέμα της ενιαίας λογιστικής βάσης αλλά και το άμεσο report κάτι που θεωρούμε αναγκαίο να γίνει μέσα απο μία κεντρική πλατφόρμα.

Επειδή αποδεδειγμένα ο τρόπος λειτουργίας αξιολόγησης και βαθμολόγησης του ΕΣΠΑ δεν είναι ουσιαστικός αλλά τυπολατρικός και γραφειοκρατικός, με αποτέλεσμα να μην παράγει σωστά πιστεύουμε ότι θα πρέπει και εδώ να υπάρξει μία μορφή ……mydata που να οδηγεί σε μία ουσιαστική ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ με τρόπο άμεσο και ουσιαστικό.

Τέλος κατά την Έναρξη της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμό οι:

  • Σπύρος Σμυρνής Προεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμαρουσίου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
  • Βάλλια Χριστακοπούλου Πρόεδρος Φορολογικής Επιθεώρησης και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών και υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου
  • Μπάμπης Καούκης ΓΣ Ομοσπονδίας Εφοριακών και ΓΓ ΔΑΚΕ Εφοριακών και υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα ΑθΉΝΑς
  • Δημήτρης Πανόπουλος Προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνας και Τεκμηρίωσης Πολιτικών Εργασίας

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της ΠΑΕΛΟ απο όλη την Ελλάδα ,πολλοί συνάδελφοι λογιστές και αρκετοί επιχειρηματίες και πολίτες μεταξύ των οποίων:

  • Ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας
  • Το ιστορικό στέλεχος της ΑΕΚ Κυριάκος Χήνας
  • Ο Νίκος Δευτεραίος Πρώην Γενικός Αρχηγός τής ΑΕΚ και υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στον Βόρειο Τομέα Αττικής
  • Ο Μπάμπης Αντώνης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Νέα Ιωνία ,και μαζί και άλλοι εκπρόσωποι της εταιρείας πληροφορικής prosvasis
  • Ο Πρόεδρος της εταιρείας εξειδικευμένων λογισμικών εφαρμογών Θεοκλής Βασιλειάδης
  • Εκπρόσωποι της εταιρείας πληροφορικής prosvasis
  • O Ceo της i-spirit Νικος Σπυρόπουλος

Η ΠΑΕΛΟ ευχαριστεί θερμά όλους όσους αποδέχτηκαν την πρόσκληση και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μας και τονίζει ότι η πρόκληση μας ήταν ανοιχτή σε όλους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ