Ουκρανία: Οπλισμένος άνδρας κρατά 20 ομήρους σε λεωφορείο

27

 

Σε κατάσταση ομηρίας βρίσκονται 20 επιβαίνοντες λεωφορείου στην Ουκρανία από άνδρα οπλισμένο με όπλα και εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένοπλος δράστης εισέβαλε μέσα στο λεωφορείο στην πόλη Λουτσκ. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με τις Αρχές και ενημέρωσε ότι το λεωφορείο είναι γεμάτο εκρηκτικά.

Η περιφερειακή αστυνομία αναφέρει: «Σήμερα το πρωί λάβαμε ένα μήνυμα πως άνδρας πήρε υπό τον έλεγχό του λεωφορείο και κρατά περίπου 20 ομήρους στο κέντρο του Λουτσκ. Έχει εκρηκτικά και όπλα».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, όμως αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν πυροβολισμούς. Οι δυνάμεις της τάξης έχουν αποκλείσει το κέντρο της πόλης που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία. Στο σημείο μεταβαίνει ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ένας αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο δράστης «ανάρτησε τις απαιτήσεις του στο Twitter. Δεν έχει πει ξεκάθαρα τι ζητάει. Εκφράζει μόνο τη δυσαρέσκειά του για το σύστημα, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιο σύστημα αναφέρεται ακριβώς. Ερευνούμε το συμβάν και προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις. Στην αρχή απαντούσε στο τηλέφωνο, αλλά τώρα σταμάτησε».

ΠΗΓΗ: ZOUGLA.GR

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play