ΕΛΒΕΤΙΑ : Φυλάκιση και βαρύ πρόστιμο σε οδηγό που παρέσυρε και χτύπησε σοβαρά ένα ποδηλάτη….εδώ;

100
γράφει η Εύα Μαυρίδου
γράφει η Εύα Μαυρίδου

Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να κρατάει τη θλιβερή πρωτιά στα τροχαία, αποδεκατίζοντας το νεότερο κυρίως πληθυσμό των Ελλήνων, η Ελβετία έχει φροντίσει να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής στον πληθυσμό της, τιμωρώντας παραδειγματικά επίδοξους Easy Riders και επιβάλλοντας τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα (ακόμα και για τους Ελβετικούς μισθούς), αλλά και φυλάκιση!

Κωνσταντίνος Ιαβέρης :

«η πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα στις ηλικίες από 18 έως 44 ετών είναι τα τροχαία»

”Πρότυπα οι γονείς που δεν φορούν ζώνη και κράνος”

πηγή βίντεο

Κάθε μέρα ένα ”μικρό χωριό” αποδεκατίζεται

Στη χώρα μας η παραβίαση του ΚΟΚ που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητα συνανθρώπων μας, συνεχίζει να αποτελεί πλημμέλημα για τον παραβάτη, τα πρόστιμα μόνο δυσβάσταχτα δεν τα λες και δεν είναι λίγες οι φορές που οι  δράστες τα ‘αποφεύγουν’.

Η έλλειψη οδηγικής παιδείας και η αναβολή επιβολής της ως κύριο μάθημα από ειδικούς και πιστοποιημένους εκπαιδευτές στα σχολεία, η ταχύτητα, το αλκοόλ, οι ουσίες, το text & drive και η απόσπαση προσοχής γενικότερα, η οδήγηση χωρίς δίπλωμα, η επιπολαιότητα, το ”αθάνατο” της  νεανικής ηλικίας, η μη επιβολή σοβαρών προστίμων στους παραβάτες, η ατιμωρησία στους θύτες,  ο μη έλεγχος στις κακοτεχνίες των δρόμων από ειδικά κλιμάκια του κράτους, οι κάμερες που δεν ‘αποδίδουν‘ όπως θα έπρεπε ως σύστημα ελέγχου των παραβάσεων κ.α., έχουν σαν αποτέλεσμα εδώ και πολλές πλέον δεκαετίες, να αφανίζεται ο πληθυσμός μίας χώρας, όπως η Ελλάδα, που ήδη ταλανίζεται από υπογεννητικότητα.

Οδικά Τροχαία Ατυχήματα ( Ιούνιος 2021 )

Σε λιγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει ελάχιστους ”γηγενείς”

Η πανδημία των τελευταίων 2 ετών σε συνδυασμό με την κοινωνική αποξένωση, την ανεργία, την αβεβαιότητα για το μέλλον, η αδυναμία για τεκνοποίηση εξαιτίας διαφόρων λόγων που θα αναλύσω σε επόμενο άρθρο, είναι παράγοντες που δρουν ανασταλτικά στην αύξηση ακόμα και διατήρηση του αριθμού του πληθυσμού των Ελλήνων στη χώρα μας.

Ο Έλληνας και κάτοικος Ελβετίας, στη δική του ιστοσελίδα zitao-vrisko.ch ο ραδιοφωνικός παραγωγός Τάσος Λυμπερόπουλος , έγραψε σχετικό άρθρο το οποίο και κοινοποιώ, ώστε να αντιληφθούμε τον τρόπο που έχουν υιοθετήσει σε χώρα της Ευρώπης, η οποία πρακτικά αντιμετωπίζει κάπως διαφορετικά την ανθρώπινη αξία, ζωή και ακεραιότητα.

Ελβετία: 44 μήνες φυλάκιση και 32.000 φράγκα ποινή σε 23χρονο οδηγό που παρέσυρε και χτύπησε σοβαρά ένα ποδηλάτη

44 μήνες φυλάκιση για τον ασταμάτητο οδηγό μιας McLaren.
Την Πέμπτη, η απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε για την περίπτωση ενός οδηγού μίας McLaren που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του,το καλοκαίρι του 2019.Αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσει έναν ποδηλάτη προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα.
Το τροχαίο έγινε στις 19 Ιουνίου στην οδό Gempenstrasse στο Dornach SO. Ο ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά και βρισκόταν σε θανάσιμο κίνδυνο για πολλές ώρες στην εντατική του νοσοκομείου της περιοχής.
Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ποινή φυλάκισης πέντε ετών και δέκα μηνών για τον οδηγό της McLaren.

ΕΛΒΕΤΙΑ : Φυλάκιση και βαρύ πρόστιμο σε οδηγό που παρέσυρε και χτύπησε σοβαρά ένα ποδηλάτη....εδώ;

Ο κατηγορούμενος στις 19 Ιουνίου του 2019 προσπέρασε δύο αυτοκίνητα και στην επόμενη στροφή του δρόμου έχασε τον έλεγχο του σούπερ σπορ αυτοκινήτου McLaren των 570 ίππων με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον ποδηλάτη στο αντίθετο ρεύμα.Ο 46χρονος ποδηλάτης παρόλο ότι τραυματίστηκε σοβαρά επέζησε.Από τις συνέπειες του δυστυχήματος…….

….συνέχεια του άρθρου εδώ

Συνειδητοποιούμε επομένως ότι θα πρέπει και μεμονωμένα και σαν οικογένεια και σαν εκπαιδευτές και σαν πολιτεία να δράσουμε, πως αυτό είναι θέμα Παιδείας και η Παιδεία ξεκινάει από το σπίτι του καθενός μας και ολοκληρώνεται στο σχολείο και στη ζωή. Ένας ”κακός” οδηγός που δεν αναγνωρίζει την αξία στο συνάνθρωπό του, πόσο πιθανό είναι να αποτελεί τον άνθρωπο που θα θέλαμε να βρεθεί στο δρόμο μας ή του παιδιού μας;; 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play