“Τα Ελληνόπουλα και τα Μνημόνια”

78
The national flag of Greece next to the European flag

 

γράφει ο Παναγιώτης Μπατσαρισάκης αρθρογράφος – επιχειρηματικός σύμβουλος

Κύριε διευθυντά,

Είπε η EUROSTAT… ότι 500.000 Ελληνόπουλα ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας, ότι το 31,5 % των ανήλικων Ελληνόπουλων αντιμετωπίζει τον κοινωνικό αποκλεισμό (κάτω των 18 ετών) ότι στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά, δηλαδή αυτή η γενιά μοιάζει με την πρώτη γενιά των Ελληνόπουλων μετά την κατοχή.
Για να ξέρουμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη των φτωχών… Πρώτη σε φτώχεια είναι η Ρουμανία (41,5 %) ακολουθεί η Βουλγαρία ( 36,2 %) και αμέσως μετά είναι η Ελλάδα με ποσοστό 28,9 %… δηλαδή 3.044.000 βρισκόταν το 2020 σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.
Το ποσοστό φτώχειας το κατέγραψε η EUROSTAT και όχι η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη άφησε ισχυρό αποτύπωμα με τραγικές συνέπειες για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα των μνημονίων που υπογράφτηκαν και υλοποιήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια.
Οι συνέπειες θα κατατρέχουν τις νέες γενιές για πολλά χρόνια στο μέλλον με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις όπως η κακή διατροφή λόγω δύσκολων οικονομικών στις οικογένειες, που επιδεινώνονται συνεχώς.
Η πνευματική διαταραχή των παιδιών όπου στην Ελλάδα με στοιχεία του 2019 καταγράφεται, ότι το 18% των παιδιών και των εφήβων 10-19 ετών αντιμετωπίζουν κάποια ψυχική διαταραχή.
Και το αποκορύφωμα αυτού του εθνικού δράματος είναι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας με τον πληθυσμό να μειώνεται συνεχώς.
Σημειωτέον ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία και συγκεκριμένα για φέτος μόνο έχουμε μέχρι σήμερα αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού πάνω από 67.000.000. Αυτά τα τραγικά δυστυχώς συμβαίνουν στην Ελλάδα μας, αλλά και στην Ευρώπη των λαών, στην Ευρώπη των φτωχών.
Όλο αυτό συμβαίνει και επιτέλους το ανέδειξε η EUROSTAT, και πρέπει να ανατραπεί με ευθύνη των πολιτικών που κυβερνούν αυτό τον τόπο, αλλά και την Ευρώπη, γιατί έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τις νέες γενιές.

 

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play