Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι έκανε και φέτος όλη την πόλη μια γιορτή – Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει τις Απόκριες

7

Χιλιάδες Ηρακλειώτες βγήκαν και φέτος στους δρόμους για το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που ετοίμασε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να μοιράσει χαμόγελα και κέφι σε όλη την πόλη, να κάνει τον Δήμο μια μεγάλη γιορτή. Κορυφαία δράση την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και γκρουπ από σχολεία, φορείς αλλά και απλές παρέες της πόλης, μια χαρούμενη και άκρως χορευτική πορεία, που ξεκίνησε από τη λεωφόρο Ηρακλείου και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Δήμου, όπου και στήθηκε ένα ελληνικό, παραδοσιακό, αποκριάτικο γλέντι.

Κοινό μήνυμα των φετινών καρναβαλιστών, η οικολογία και το περιβάλλον με στολές εμπνευσμένες από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε ώστε να παραμείνει ο πλανήτης μας βιώσιμος.

Μια μέρα πριν την παρέλαση, στην κεντρική πλατεία της πόλης, τα παιδιά των σχολείων του Ηρακλείου έστησαν τα πατροπαράδοτα γαϊτανάκια με χορό και τραγούδια από τους ελληνικούς τόπους.

Βεβαίως, οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο συνεχίζονται και το επόμενο τριήμερο, με τα Κούλουμα που διοργανώνει ο Δήμος για να γιορτάσει μαζί με τους δημότες την Καθαρά Δευτέρα στις 18 Μαρτίου από το πρωί μέσα στο Κτήμα Φιξ με παραδοσιακά εδέσματα και μουσικές.

«Τα χαμόγελα στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων η μεγαλύτερη ανταμοιβή στις προσπάθειες που καταβάλαμε να διαγνώσουμε και φέτος το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν στην παρέλαση, καθώς και όλες και όλους τους συνεργάτες μου στο Δήμο που συνέβαλαν στο να δώσουμε και αυτή την χρονιά χαρά στην πόλη. Ευχαριστώ και όλους εσάς που χορέψαμε, τραγουδήσαμε μαζί, γίναμε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής. Καλές αποκριές!», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Φωτογραφικό άλμπουμ από το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι 2024 ΕΔΩ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ