Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

4
Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024
Print Friendly, PDF & Email

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024,  πραγματοποιήθηκε  υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού  Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, με θέμα: «Οργάνωση, Συντονισμός ενεργειών και λήψη μέτρων για την Πυρασφάλεια και την Πυροπροστασία κατά την Αντιπυρική περίοδο του έτους 2024».

Ενόψει της έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τοποθετήθηκε επί του θέματος παραθέτοντας το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής:

  • Στις εργασίες καθαρισμού και αποψιλώσεων των κοινόχρηστων χώρων που ήδη ξεκίνησαν από τις Υπηρεσίες του Δήμου και προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς και σε αντίστοιχες εργασίες στις παραρεμάτιες περιοχές. https://maroussi.gr/xekinise-i-ylopoiisi-tou-programmatos-katharismou-kai-apopsilosis-koinochriston-choron-tou-dimou-amarousiou-enopsei-antipyrikis-periodou/ 
  • Στις συστάσεις προς τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους. https://maroussi.gr/proliptika-metra-pyroprostasias-dimou-amarousiou-ypochreotikos-katharismos-oikopedon-akalypton-choron-mechri-tin-30i-apriliou-2024/
  • Στην εγκατάσταση και λειτουργία των θερμοκαμερών σε σημεία υψηλού κινδύνου ή πέριξ αυτών, όπως αλσύλλια και κτήματα του Αμαρουσίου (Μιμικόπουλου, Καρέλλα, Συγγρού και Ρέμα Σαπφούς), που αποδεδειγμένα έχουν συμβάλει στην αποτροπή επέκτασης πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού.
  • Στη συνεχή επιμόρφωση, των υπαλλήλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών στον τομέα πυροπροστασίας της πόλης και αντιστοίχως της Εθελοντικής Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
  • Στις απαραίτητες προσλήψεις εποχικού προσωπικού για την ετήσια περίοδο πυροπροστασίας, που πρόκειται να γίνουν άμεσα και στην αναγκαία αύξηση της χρονικής διάρκειας των εν λόγω συμβάσεων.
  • Στην αναβάθμιση της ποιότητας συντονισμού που αφορά στη διάταξη μηχανημάτων και υδροφόρων και την αναδιανομή του ανθρώπινου δυναμικού σε συνεργασία και με τους συναρμόδιους φορείς.
  • Στην ενημέρωση των ιδιοκτητών ακινήτων για την εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) περί ΄΄Εφαρμογής του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων΄΄ και σχετική παράταση εφαρμογής της https://ypen.gov.gr/parataseis-gia-tin-efarmogi-tou-kanonismou-pyroprostasias-akiniton-entos-i-plision-dasikon-ektaseon/

 

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι των Φορέων που έλαβαν το λόγο, συμφώνησαν για τους τρόπους ουσιαστικής συνεργασίας που θα συνεχιστεί για την όλο και μεγαλύτερη προάσπιση της ασφάλειας του Αμαρουσίου.

Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν στη συνεδρίαση: ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Νικολαράκος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ιωάννης Ιωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Ιωάννης Χάλαρης,  η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Βασιλική Σκίτσα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Ειδικών Συνεργείων Καθαριότητας Αικατερίνη Κορώνη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αστικού Πρασίνου Νικόλαος Τσόλκας, ο Υπεύθυνος Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Άμυνας Αλέξανδρος Θεοχάρης  και ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου Ευάγγελος Βάβανος .

Εκ μέρους των φορέων, παρόντες στη συνάντηση προκειμένου να ενημερώσουν επί των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιότητάς τους ήταν: ο Διοικητής Α΄Τμήματος Τροχαίας Β.Α. Αττικής Ιωάννης Κιούσης,  από το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου ο Αξιωματικός Ιωάννης Τράικος, ο Διοικητής  9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Γεώργιος Πετρόπουλος, ο Αναπληρωτής Υποδιοικητής της ΔΙ.Π.Υ (Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθήνας)  Πύραρχος  Σπυρίδων Παυλογεωράτος, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης Κων/νος Μούγιος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ  Βλάσσης Σιώμος και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) Γεώργιος Μπαλωτής. Επιπρόσθετα, δήλωσαν σύσσωμοι ότι βρίσκονται σε επαυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να συνεργαστούν και τη φετινή χρονιά, με τον τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024
smart

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ