Προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε 13 Δήμους των Βορείων Προαστίων για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

11

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στο δράμα που βιώνει ο λαός της Τουρκίας, αλλά και της Συρίας, μετά από τη φοβερή φυσική καταστροφή που έπληξε τις δύο αυτές χώρες.  Συγκινητική επίσης η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση  των συνδημοτών μας που μας κατέκλυσαν εν μέσω χιονιά με τηλεφωνήματα ενδιαφέροντος για το φρικτό αυτό γεγονός.

Με σκοπό λοιπόν την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται τόσο σκληρά  και σε συνεργασία με το ¨ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ¨ η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας , τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 από 10.00π.μ. έως 4.00 μ.μ. θα συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής:

Χειμερινά ρούχα (για ενήλικες & παιδιά)

  • Παλτά – Μπουφάν
  • Αδιάβροχα
  • Μπότες – Γαλότσες
  • Μπλούζες
  • Παντελόνια
  • Γάντια
  • Κασκόλ
  • Σκουφάκια
  • Κάλτσες
  • Εσώρουχα

Λοιπά υλικά

  • Σκηνές
  • Κρεβάτια

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Ο Δήμος Βριλησσίων στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από το καταστροφικό χτύπημα του εγκέλαδου και απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της προέδρου του ΟΚΠΑΔΒ, κ. Βούλας Αρσένη-Λάμπρου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Αντιόχειας,  κ. Σαχμπά Μιχάλη, υπάρχει μεγάλη ανάγκη και συλλέγουμε, από Τρίτη 7/2 (10:00 – 17:00) στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Λ. Πεντέλης 62:

-Φάρμακα όλων των ειδών (γάζες, κρέμες αντιβιοτικές, κολλύρια, αντιβιοτικά, χάνζαπλαστ, ενέσεις, betadine, κρέμες για εγκαύματα, dermafil κλπ,pulvo, αντιπυρετικά ponstan,depon, panadol, apotel, αντισηπτικά, xozal για αλλεργίες, αντιβηχικά σιρόπια.

-Τρόφιμα τυποποιημένα, κονσέρβες, κρέμες για μωρά, γάλα μακράς διάρκειας, μπάρες δημητριακών, μπισκότα και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

-Είδη ατομικής υγιεινής.

Καλούμε τους πολίτες να στηρίζουν την προσπάθεια προσφοράς. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα του φονικού σεισμού.

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους κατοίκους Τουρκίας και Συρίας δείχνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλώντας τους Ηρακλειώτες να δείξουν για ακόμα μια φορά ότι ξέρουν να στηρίζουν όπου υπάρχει ανάγκη. Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής θα βρίσκονται την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου από τις 9.00 έως τις 14.00 στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) και μαζί με το Σώμα Εθελοντών του Δήμου θα συγκεντρώνουν τις προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό κ.λ.π.).

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις της ΠΕΔΑ και ακολούθως της ΚΕΔΕ για να αποσταλεί στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Συνεπώς, για τυχόν νέες ημερομηνίες συγκέντρωσης ειδών βοήθειας θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο Δήμος Χαλανδρίου εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται σκληρά από τους πρόσφατους φονικούς σεισμούς ετοιμάζει αποστολή βοήθειας, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την Αλληλεγγύη για Όλους -η οποία συνδιοργανώνει την καμπάνια με τους Γιατρούς του Κόσμου- και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν, προσφέροντας είδη που έχουν ανάγκη οι πληγέντες.

Κατάλογος απαραίτητων ειδών:

  • Υπνόσακοι (σε καλή κατάσταση)
  • Κουβέρτες, παπλώματα (σε καλή κατάσταση)
  • Σκηνές
  • Μπουφάν (σε καλή κατάσταση)
  • Είδη πρώτης ανάγκης (βρεφικές κρέμες, πάνες, μωρομάντηλα)
  • Τρόφιμα μακράς διαρκείας (ρύζι, φακές, ρεβίθια, πλιγούρι, γάλα μακράς διάρκειας, γάλα σκόνη για παιδιά, γάλα σε σκόνη, μπισκότα, σοκολάτες υγείας – Όλα τα είδη διατροφής πρέπει να έχουν χρόνο λήξης τουλάχιστον 9 μηνών).
  • Ιατροφαρμακευτικό υλικό

Η συλλογή των παραπάνω ειδών θα γίνεται σε έξι (6) σημεία στο Χαλάνδρι:

► Κέντρο Νεότητας (Αντιγόνης & Δαναΐδων, υπόγειο), 09.00 – 13.00
Τηλ.:
 210 68 40 033

► Κέντρο Κοινότητας (Αντιγόνης & Δαναΐδων, 1ος ), 09.00 – 13.00
Τηλ.: 210 68 19 068

► Κεντρικό ΚΕΠ (Γρ. Γυφτοπούλου 2 & A. Γκίνη) 09.00 – 19.00
Τηλ.: 213 2024600-5

► ΚΕΠ Κάτω Χαλανδρίου (Ιθώμης  34), 08:00 – 15.00
Τ
ηλ.: 213 21 49 502-4

► Δημαρχείο Χαλανδρίου (Αγ. Γεωργίου & Αριστείδου 30), 08:00 – 15:00
Τηλ.: 214 214 70 40

► Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας (Στρ. Αλ. Παπάγου 7, Ισόγειο), 08:00 -15:00
Τηλ.: 
210 68 99 911-12 

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου: «Η αλληλεγγύη δεν προσφέρεται “α λα καρτ”

«Οι  συμπολίτες μας έχουν αποδείξει ότι στο Χαλάνδρι η αλληλεγγύη παραμένει ζωντανή ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Δεν προσφέρεται “α λα καρτ”, αλλά σε κάθε περίσταση που υπάρχει ανάγκη. Καλούμε κι αυτή τη φορά τους Χαλανδραίους να σταθούν στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας, όπως έκαναν στο παρελθόν με τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, τους πυρόπληκτους της Εύβοιας, τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τους πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, τους Κούρδους στο Κομπάνι, τους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες στο Λαύριο. Σε κάθε περίσταση, η  αλληλεγγύη είναι το όπλο μας», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Και κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της καμπάνιας της Αλληλεγγύης για Όλους και των Γιατρών του Κόσμου, συγκεντρώνονται επίσης χρήματα, τα οποία κατατίθενται στον παρακάτω λογαριασμό:

Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ

BIC: ETHNGR AA

Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82

IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882

Όνομα Δικαιούχου: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με την ένδειξη Σεισμόπληκτοι (είναι υποχρεωτικό)

Σύνδεσμος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου “Ρίζες”

Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου Ρίζες, συγκεντρώνει είδη για τους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας μέχρι και Πέμπτη βράδυ στις 9.00μμ!

Την Παρασκευή θα τα δώσουμε στο Δήμο Χαλανδρίου!

Είδη προς συγκέντρωση.

1. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια

2. Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια

3. Τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α), εμφιαλωμένα νερά κλ.π

4. Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας

5. KIT ατομικής υγιεινής για γυναίκες

6. Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί)

Συγκέντρωση στο Σύλλογο οδός Βαλαωρίτου και Ποταμού Καλαμά Συνοικισμός Χαλανδρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ