ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

6

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/4/2024 στο Δημαρχείο Κηφισιάς στην αίθουσα «Γκατσόπουλος», η εκδήλωση του ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης Υγείας) του Δήμου Κηφισιάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου ΚΕΠ Υγείας, Γ’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς και Προέδρου της Επιτροπής του ΚΕΜΜΕ, κ. Χρήστου Λούμπια, ο 
οποίος ανέδειξε την αξία της πρόληψης υγείας, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους παρόχους υγείας και τους ιατρούς που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς τόνισε ότι η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και καταβάλεται κάθε προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Δήμο Κηφισιάς.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσοχή που δίνει η κυβέρνηση στην πρόληψη ως τον ακρογωνιαίο λίθο της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για την προώθηση και την ενίσχυση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας, προσφέροντας ολοκληρωμένη περίθαλψη και στήριξη σε κάθε πολίτη.

Η Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Ιδρύτρια Ινστιτούτου Prolepsis, κ. Αθηνά Λινού, τόνισε τη σημασία της πρωτογενούς, της δευτερογενούς και της τριτογενούς πρόληψης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αττικής και Καθηγητής ψυχιατρικής, κ. Θάνος  Ασκητής, αναφέρθηκε στην προώθηση της πρόληψης στην ψυχική υγεία.

Ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, Πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ και Πρόεδρος ΕΛΙΤΟΥΡ κ.Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στην ίδρυση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων και των ΚΕΠ Υγείας που έχει ως αποκλειστικό σκοπό την πρόληψη των νοσημάτων και τον προσυμπτωματικό έλεγχο.

Ο Αντιπρόεδρος ΕΛΙΤΟΥΡ, Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός στην αντιμετώπιση υπογονιμότητας, κ. Κωνσταντίνος Πάντος έδωσε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη της υπογονιμότητας.

Ο Καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Αθηνών, κ. Αναστάσιος Καρανδρέας, έδωσε έμφαση στην πρόληψη και υπογράμμισε την ανάγκη να απευθύνονται οι πολίτες στους ειδικούς ιατρούς όταν αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Κεφαλά διατύπωσε τη δέσμευσή της να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την υγιή ζωή και επιδιώκει την ανώτερη ποιότητα ζωής για κάθε πολίτη.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ζωή Παπαδάτου, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του τμήματος, των συνεργατών και της διοίκησης.

Τέλος, η Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κηφισιάς, Επισκέπτρια υγείας και Εκπαιδεύτρια ενηλίκων κ. Ασημίνα Σωτηροπούλου, παρουσίασε το ΚΕΠ Υγείας το οποίο είναι μια διαδημοτική δομή που στόχο έχει την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Έγινε παρουσίαση των παρόχων διαγνωστικών κέντρων, της Βιοιατρικής, του διαγνωστικού κέντρου Affidea, του ομίλου Euromedica, του Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου Βιότυπος Κηφισιάς, του διαγνωστικού ιατρείου ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ MED, του διαγνωστικού ιατρείου Κουνέλλας Ιατρική, του Διαγνωστικού Κέντρου Doctor Plus, του Διαγνωστικού εργαστηρίου Medihall, του Διαγνωστικού Κέντρου Medisalus και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου My Check Up. Επίσης, έγινε παρουσίαση των παρόχων ιατρών, Ευσταθίου Δημήτριος, Κανακάκης Παναγιώτης, Κούτρας Γεώργιος, Κυριαζόπουλος Πέτρος, Λαλούντα Ευαγγελία, Μπάλτας Ιωάννης, Σωτηρόπουλος  Κωνσταντίνος, Τριαντάφυλλος Μανούσος, Φασιανός Μαρίνος.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθησαν ο κ. Θεόδωρος Τσουρούλας Διοικητής Ογκολογικού νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων, η κ. Μαργαρίτα Βάρσου Περιφερειακή Σύμβουλος, ο κ. Γιάννης Κεχρής Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς, εκπρόσωποι του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκπρόσωποι των αθλητικών, πολιτιστικών και Μικρασιατικών συλλόγων του Δήμου Κηφισιάς Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, καθώς και πλήθος πολιτών.

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ