Ο Δήμος Βριλησσίων δια της Αντιδημαρχίας Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Transit

10

Το έργο TRANSIT (συγχρηματοδοτούμενο απο το πρόγραμμα ERASMUS+) είναι ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα που εμπλέκει 7 εταίρους από 4 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Σουηδία, Ισπανία και Ελλάδα).

 

Εμπνευσμένοι από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα το Στόχο 13 “Δράση για το Κλίμα”, οι εταίροι του προγράμματος νιώθουν την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τη βιώσιμη κινητικότητα, προωθώντας την αλλαγή νοοτροπιών και συμπεριφορών στην κατεύθυνση χρήσης βιώσιμων μέσων μετακίνησης, κυρίως του ποδηλάτου, στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Για να επιτύχουν αυτό το στόχο οι εταίροι δουλεύουν συλλογικά ώστε να παραδώσουν 3 κύρια αποτελέσματα: μία ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης των τοπικών μεταφορών και 2 γνωστικά αντικείμενα ψηφιακής μάθησης και μία εργαλειοθήκη που θα υποστηρίξει δημόσιους υπαλλήλους και άλλους ενδιαφερόμενους που ενδιαφέρονται να προωθήσουν τη βιώσιμη κινητικότητα.

 

Ο Δήμος Βριλησσίων φιλοξένησε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, την 5η συνάντηση εργασίας των εταίρων του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Δρ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης παρουσίασε τις καινοτόμες δράσεις του Δήμου Βριλησσίων σχετικά με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και ειδικότερα εκείνες που συνδέονται με το σχεδιασμό υποδομών και τη χρήση τεχνολογιών που βελτιώνουν την ποιότητα της μετακίνησης και μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα.

 

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους συμμετέχοντες, η χρηματοδοτούμενη εκπόνηση επιχειρησιακού πλάνου για την παραγωγή και χρήση πράσινου υδρογόνου για χρήση στη μετακίνηση και βεβαίως η βόλτα με το μοναδικό στην Ελλάδα πρωτότυπο υδρογονοκίνητο ποδήλατο!

 

Η συνάντηση περιελάμβανε και επίσκεψη στο μονοπάτι της Ρεματιάς Χαλανδρίου –Πεντέλης με την εξαιρετική ξενάγηση από τον Πρόεδρο του Βριλησσού Διαμαντή Παπαδόπουλο, που παράλληλα παρουσίασε τις δράσεις του Συλλόγου και τις συνέργειες με τον Δήμο Βριλησσίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ