Ολοκληρωμένο πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Τηλεφωνικά ραντεβού των πολιτών για Δωρεάν παραλαβή μεγάλων συσκευών από το σπίτι – 30 σημεία συλλογής στην πόλη για μικροσυσκευές, λαμπτήρες, δοχεία τόνερ/μελανοδοχεία

12

Ο Δήμος Πεντέλης συνεχίζει τις δράσεις στη διαχείριση των αποβλήτων με στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης.

Σε συνεργασία με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» ξεκινά από αρχές Οκτωβρίου ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη Δωρεάν συλλογή των παλαιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα:

Οι πολίτες που θέλουν να αποσύρουν μια συσκευή άνω των 30 κιλών (πλυντήρια, κουζίνες, ψυγεία, μεγάλες παλιές τηλεοράσεις κλπ) ή περισσότερες από πέντε μικροσυσκευές και φωτιστικά, θα μπορούν να επικοινωνούν με το 210 9515625, καθημερινές 09:00 – 17:00, με συνεργάτη του συστήματος «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» ώστε να προσδιοριστεί συγκεκριμένο ραντεβού για την απομάκρυνση των συσκευών από τον χώρο των πολιτών. Η υπηρεσία για τη παραλαβή είναι Δωρεάν (δεν καλύπτονται έξοδα απεγκατάστασης, ειδικές ανάγκες όπως αναβατόριο ή μετατροπές για την απομάκρυνση από το χώρο).

Προστίθενται ειδικοί κάδοι για τη συλλογή των μικροσυσκευών σε κλειστούς χώρους σε πάνω από 30 σημεία της πόλης, ώστε οι πολίτες να μπορούν να εναποθέσουν μόνοι τους τις μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα πλεονεκτήματα του πιλοτικού προγράμματος είναι πολλά. Ενδεικτικά:

  • Οι συσκευές θα οδηγούνται σε ανακύκλωση κάτι που θα αυξήσει τα ποσοστά ανακύκλωσης του Δήμου και θα μειώσει το ποσοστό ταφής
  • Θα απαλλάξει το Δήμο Πεντέλης από το τέλος ταφής για τις συσκευές που λανθασμένα θα οδηγούνται προς ταφή
  • Υπάρχουν σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, με δεδομένο ότι πολλές από τις συσκευές αυτές έχουν στοιχεία που επιβαρύνουν αρνητικά το περιβάλλον.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Η διαχείριση των αποβλήτων είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής μας αρχής. Με τη συμφωνία μας με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., είμαστε ένας από τους πρώτους Δήμους της χώρας που παρέχει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία στους πολίτες για την απομάκρυνση και την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Πετυχαίνουμε αυξημένη εξυπηρέτηση του πολίτη και σημαντική προστασία του περιβάλλοντος με δεδομένο ότι οι συσκευές αυτές θα εκτρέπονται από την ταφή και θα οδηγούνται σε κατάλληλη επεξεργασία και ανακύκλωση. Καλώ τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία αυτή και όλοι μαζί να περάσουμε σταδιακά σε μια νέα αποχή στη διαχείριση των αποβλήτων, στην εποχή της διαλογής στην πηγή σε πολλαπλά ρεύματα, στην εποχή της κυκλικής οικονομίας».

Ο κος Μάριος Ιντζελέρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., δήλωσε από πλευράς της εταιρείας:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για την έναρξη αυτής της Δωρεάν υπηρεσίας για τους πολίτες, για παραλαβή μεγάλων συσκευών από το σπίτι καθώς και η διεύρυνση των σημείων συλλογής μικροσυσκευών, λαμπτήρων και δοχείων τόνερ/μελανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης. Ευελπιστούμε στη συνδρομή των δημοτών, ώστε τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη  να ανακυκλώνονται με το σωστό τρόπο, απαραίτητο για τη μείωση των απορριμμάτων, εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, αλλά κυρίως για την προστασία από βλαβερές ουσίες για την υγεία μας και για το περιβάλλον. Στόχος μια καλύτερη πόλη για εμάς και τα παιδιά μας».

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ