Οι σχέσεις εκπαιδευτικών και οικογένειας στο επίκεντρο μιας ακόμα ομιλίας των ειδικών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε σχολείο της πόλης

3

Οι πρακτικές για την καλύτερη συνεργασία σχολείου και οικογένειας προς όφελος των παιδιών, ήταν το θέμα της πρόσφατης ενημερωτικής δράσης που πραγματοποίησε το επιστημονικό προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο 6ο Νηπιαγωγείο της πόλης και παρακολούθησαν οι γονείς του σχολείου.

Συγκεκριμένα, στην παρουσίαση και την συζήτηση που ακολούθησε αναλύθηκαν τρόποι ωφέλιμης συνεργασίας εκπαιδευτικών και γονέων με την καλλιέργεια αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σεβασμού και οικειότητας, παράγοντες που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και εκπαίδευση των παιδιών.

Ομιλήτριες η ψυχολόγος, Σταυρούλα Σουλτάνη, και η κοινωνική λειτουργός, Άννα Μελαδάκη, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το πρόγραμμα των Σχολών Γονέων του Δήμου.

Εκτός από τις συναντήσεις στο πλαίσιο των Σχολών, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής ανταποκρίνεται στα, κατά καιρούς, αιτήματα σχολείων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για ξεχωριστές ομιλίες – παρουσιάσεις ανά σχολείο, όπως συνέβη και στην περίπτωση του 6ου Νηπιαγωγείου.

Συνεπώς, εάν η διεύθυνση ή ο σύλλογος γονέων κάποιου σχολείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ενδιαφέρεται να πραγματοποιηθεί μια αντίστοιχη παρουσίαση στο δικό τους σχολείο, μπορεί να επικοινωνήσει με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου στο 2102716636 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και να καταθέσει σχετικό αίτημα.

«Προσπαθούμε ο Δήμος μας να ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και να βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας όπως και όπου μπορεί να συνδράμει. Σε μια εποχή που υπάρχουν ζητήματα στις σχέσεις αλλά και τις συμπεριφορές σε όλες τις ηλικίες, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, προωθώντας τις γνώμες των ειδικών. Θέλω να ευχαριστήσω τις συνεργάτιδές μου για αυτήν τους την προσφορά, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει προσωπικό που μπορεί και ξέρει να συνεισφέρει», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ