Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, κατοίκων, μικρών παιδιών, και νέων από το πρόγραμμα Erasmus πρασίνισαν και καλλωπίστηκαν πάρκα στο Νέο Μαρούσι

5
Print Friendly, PDF & Email

Με μικρά δέντρα και καλλωπιστικά φυτά ομόρφυναν οι χώροι δίπλα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στην Κυπρίων Αγωνιστών & Ειρήνης, Κυπρίων Αγωνιστών & Καΐρη και το παρκάκι Μπασδέκη στο Νέο Μαρούσι, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Αμαρουσίου για την ανάπτυξη και ενίσχυση του αστικού πρασίνου, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

Στη δράση συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου,  παρουσία του αρμόδιου και υπεύθυνου για την πρωτοβουλία Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Ιωαννίδη. Ο Δήμαρχος δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες των κατοίκων  για τον εξωραϊσμό της περιοχής τους, που μαζί με μικρούς φίλους και μέλη του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου «Νέο Μαρούσι», φύτεψαν, πότισαν και περιποιήθηκαν τα νέα φυτά. Τη δράση υποστήριξαν εθελοντικά και νέοι από τις χώρες Φιλανδία, Λιθουανία, Βέλγιο και Ουκρανία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες/ουσες για την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και τη εθελοντική διάθεση προσφοράς και εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι αντίστοιχες δράσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Ακόμη, ο Δήμαρχος περιηγήθηκε  χώρο πρασίνου στο Νέο Μαρούσι που πρόσφατα είχε φυτευτεί, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τους κατοίκους σ’ ένα παλαιό πηγάδι στην οδό Μπασδέκη, που σύμφωνα με τους περιοίκους φέρει μηχανισμό άντλησης ύδατος της δεκαετίας του 1930, με τις πρώτες σκέψεις να γίνεται λόγος για την αξιοποίηση του τόσο πολιτιστικά, όσο και για τις ανάγκες άρδευσης των χώρων πρασίνου της περιοχής.

Στη δράση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης και
από την πλευρά του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου «Νέο Μαρούσι» ο Πρόεδρος Δημήτρης Σταμέλος, ο Αντιπρόεδρος Κυριάκος Μακαρονίδης, ο Γραμματέας Βασίλης Λαδονικόλας και το μέλος Αθηνά Λακαρδή, ενώ παρόντες ακόμη ο Πρόεδρος του Επιμορφωτικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου Ανδρέας Καλλιγάς και ο πρώην Πρόεδρος Δημήτρης Κλητοράκης.

Τέλος στη δενδροφύτευση παρούσες και οι Ιωάννα Αμαξηλάτη, Ευτυχία Παρασύρη και Μαρία Συμεωνίδου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ