Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «Αγνές Προθέσεις» του Στέφανου Κακαβούλη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

7
Print Friendly, PDF & Email

Παρουσία πλήθους φίλων της ποίησης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «Αγνές Προθέσεις» του ηθοποιού, συγγραφέα και δάσκαλου Στέφανου Κακαβούλη, των εκδόσεων Οδός Πανός, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2023.

 

Ειδικότερα η Ποιητική Συλλογή «Αγνές Προθέσεις» ανήκει στον Στέφανο Κακαβούλη,  ηθοποιό, συγγραφέα και δάσκαλο στα τμήματα Σκηνοθεσίας, Υποκριτικής στο Φακό και Δημιουργικής Γραφής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ (Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου) Νίκος Πέππας μετέφερε το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και συνεχάρη τον πολυτάλαντο, όπως αποκάλεσε τον  Στέφανο Κακαβούλη, καλλιτέχνη του οποίου η συνεργασία εδώ και αρκετά χρόνια σφραγίζεται με εμπιστοσύνη. Τέλος παρότρυνε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα για την παρακολούθηση-ανάπτυξη του τμήματος «Σκηνοθεσίας, Υποκριτικής στο Φακό και Δημιουργικής Γραφής» τις χρονιές που ακολουθούν, διότι όπως είπε «…από μόνος του ο Στέφανος Κακαβούλης παράγει πολιτισμό στο Δήμο Αμαρουσίου..», ευχόμενος στη συνέχεια καλή πορεία στο εκπληκτικό βιβλίο που ήδη κυκλοφορεί.

Ο συγγραφέας Στέφανος Κακαβούλης αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ για τη στήριξή τους στο λόγιο έργο του, ανέλυσε την έννοια της ποίησης και αναφέρθηκε σε αυτήν αναλογιζόμενος τον ευαίσθητο χειρισμό που απαιτεί, ο οποίος ακροβατεί σε μία φράση και πρέπει με πολύ λίγες λέξεις και συγκεκριμένο λόγο ο συγγραφέας να φθάσει στο φιλοσοφικό και καθολικό επίπεδο που αυτή χρήζει.

Η κεντρική ομιλήτρια Φίλια Μητρομάρα έκανε την παρουσίαση στην εκδήλωση με την άμεση  συμμετοχή του συγγραφέα, καλώντας τον να απαντήσει σε καίρια θέματα της εποχής.

Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης η Μυρσίνη Παραρά, γιατρός παθολόγος-αιματολόγος & μαθήτρια δημιουργικής γραφής στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, όπου αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στο μάθημα της λογοτεχνίας αφού μέσα από εκεί «συντρόφευσαν» όλοι μαζί μεταξύ άλλων την  Emily Dickinson αλλά και τον Λόρδο Βύρωνα.

Αποσπάσματα από την Ποιητική Συλλογή απήγγειλαν οι ηθοποιοί Κωστής Σαββιδάκης, Θεοδώρα Σιάρκου, Δημήτρης Γεωργαλάς, Αλέξιος Κοτσώρης.

Στο πιάνο ήταν ο σολίστ Φώτης Ματζαρίδης, ο οποίος συνόδευσε τη φωνή του συγγραφέα & ηθοποιού Στέφανου Κακαβούλη στο «Brokeback», εμπνευσμένο από την ταινία Brokeback Mountain που κέρδισε το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, σε μελοποίηση Μαριάννας Τόλη καθώς και στο ποίημα «μικρός ιδιόκτητος φανατισμός» του σαιξπηρικού μεταφραστή Ερρίκου Μπελιέ, σε μελοποίηση του Θωμά Κοντογεώργη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας και μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΑ  Ελένη Λέκκα, καθώς και φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.


Λίγα Λόγια για την Ποιητική Συλλογή «Αγνές Προσθέσεις», των εκδόσεων Οδός Πανός

Είναι η δεύτερη απόπειρα  να καταπιαστεί ο Στέφανος Κακαβούλης με την υψηλοτέρα των τεχνών…την ποίηση. Ερεθίσματα από μικρά πράγματα της καθημερινότητας, μνήμες και επικαιρότητα φιλτράρονται μέσα από τον λιτό και συμβολικό και άμεσο λόγο για να αναχθούν σε κάτι καθολικό και διαχρονικό. Οι προθέσεις που περιπαικτικά ονομάζονται “αγνές” αποσκοπούν σε μια κατάδυση και κατάδειξη αληθειών που δεν τολμάμε να δούμε και να πούμε.  Όπως οφείλει να κάνει η ποίηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ