Με βιωματική εμπειρία η περιήγηση πολιτών στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο πλαίσιο του προγράμματος “Πολιτιστικές Διαδρομές” Δήμου Αμαρουσίου

8
Print Friendly, PDF & Email

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, μια ακόμη δράση του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Δήμου Αμαρουσίου, έλαβε χώρα το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, με την προγραμματισμένη περιήγηση στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής που εδρεύει στην πόλη. Η δράση υλοποιήθηκε από την Κοινωφελή   Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ), που έχει την ευθύνη του προγράμματος.

Στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι  τους συμμετέχοντες καλωσόρισε εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, καθώς και ο Πρόεδρος της  ΠΕΚΑ  Νίκος Βαλλάτος εκ μέρους των Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών. Αμφότεροι σημείωσαν τη σημασία ανάδειξης της Κεραμεικής Τέχνης που αποτελεί εθνική πολιτιστική κληρονομιά και τις σχετικές δράσεις εξωστρέφειας που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με το Κέντρο Κεραμεικής όπως οι πολιτιστικές διαδρομές και ο μαθητικός διαγωνισμός κεραμεικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η αρχαιολόγος Δωρίνα Καρύδη  παρουσίασε στους επισκέπτες τους εκθεσιακούς χώρους που περιλαμβάνει το Κέντρο Κεραμικής Έκθεσης.  Η ενημέρωση ξεκίνησε από το αρχικό στάδιο του πηλού, με  δημιουργίες  από παραδοσιακά χρηστικά αντικείμενα μέχρι σύγχρονα έργα καλλιτεχνικής κεραμικής, περιγράφοντας τις φάσεις δημιουργίας ενός κεραμικού έργου μέχρι την τελική του μορφή.

Η δράση συμπεριλάμβανε και βιωματική εμπειρία καθώς οι συμμετέχοντες πειραματίστηκαν με τον πηλό δημιουργώντας τα δικά τους έργα.

Το παρών έδωσαν ακόμη:

εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος εθελοντισμού, νέας γενιάς & τουριστικής ανάπτυξης Φανή Λέκκα και η Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά,

ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής Σπύρος Ευσταθόπουλος, 

ο  πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ζαπαντιώτης,

ο Αρχαιολόγος, στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Διομήδης Τόλιος,

ο Πρόεδρος Εκδρομικού Συλλόγου Αμαρουσίου Νίκος Νίντος,

καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων της πόλης του Αμαρουσίου, όπως η Λέσχη Ανάγνωσης, η Φωτογραφική Λέσχη, ο Περιηγητικός Σύλλογος Αμαρουσίου, κ.α.

Σύντομα θα ακολουθήσουν δύο ακόμη «Πολιτιστικές Διαδρομές» που αφορούν στην παραδοσιακή και σύγχρονη αρχιτεκτονική του Αμαρουσίου.

Ενημέρωση / Πληροφορίες:

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου

Κ. Ρούλα Ρέππου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας

τηλ. 2108056314, εσωτ.219

e-mail:  [email protected]

 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές» είναι δωρεάν.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ