ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

8

ΛΕΣΧΗ  ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης γίνονται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στην αίθουσα ΜΟΥΣΩΝ του Πνευματικού Κέντρου του Δ. Βριλησσίων (Κισσάβου 11, 1ος όρ.), από 17:30-19:30 και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα των αναγνώσεων.

Υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης είναι η Κατερίνα Βουτσαδάκη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Αυτή τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, θ ασυζητηθεί το βιβλίο του Ουίλλιαμ Φώκνερ “ΚΑΘΩΣ ΨΥΧΟΡΡΑΓΩ”

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου…

Ένας πατέρας και τα πέντε παιδιά του -τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι- μαστορεύουν το κιβούρι της πεθαμένης γυναίκας του και της μητέρας τους για να το μεταφέρουν από τη μια άκρη στην άλλη της επαρχίας Γιοκναπατάουφα του Αμερικάνικου Νότου, μέσα από χίλιες περιπέτειες, κινδύνους και κωμικοτραγικά περιστατικά, όπου η βρομιά και η απανθρωπιά που συγκλόνιζαν το Νότο δίνονται ανάγλυφα.

Το έργο αυτό ο Φώκνερ το έγραψε νέος (το 1929 ), δουλεύοντας νυχτοφύλακας, ανάμεσα στα μεσάνυχτα και στις τέσσερις το πρωί, μέσα σε 6 βδομάδες.

Σήμερα θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα. Όπως και σε κάθε του βιβλίο, ο Φώκνερ δημιουργεί ένα συγκλονιστικό ανάγλυφο του αμερικανικού Νότου, μέσα από τις σχέσεις της οικογένειας της νεκρής, τους γείτονες, τους τόπους της μεγάλης τους διαδρομής, ταυτόχρονα με την εσωτερική ταραχή της ύπαρξης, όταν ο θάνατος πλησιάσει τόσο κοντά μέσω της απώλειας ενός συγγενικού προσώπου.
Ένα βιβλίο για την πτώση και τη λύτρωση. Με όρους που καθορίζονται από το στερνό φιλί και την οδύνη των ατέλειωτων αποχωρισμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ