Καλοκαίρι στην Βιβλιοθήκη: “Φανταστικές ιχνηλατήσεις”

7

Στις 12 Ιουλίου τα παιδιά μετά το καλωσόρισμα από την εμψυχώτριά μας Χαρά Βεκρή συνάντησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες της Άλκης και της Ζωρζ στη Βιβλιοθήκη μας και στο εργαστήριο ” Φανταστικές Ιχνηλατήσεις” με θέμα τα ταξίδια! Ξεκίνησαν  παίζοντας μαζί τους ένα ξεχωριστό παιχνίδι “Bingo”, με αφορμή τα παπούτσια των ηρώων, όπως αναφέρονται μέσα από τα αποσπάσματα των βιβλίων. Γιατί τα παπούτσια τα φοράς και ταξιδεύεις. Και οι συγγραφείς μας είχαν ταξιδέψει πολύ. Ερωτήσεις δε ενδεικτικά έγιναν από την δεύτερη εμψυχώτριά μας Δανάη Δραγωνέα ως εξής:

– Οι ήρωες των αποσπασμάτων που ακούσαμε φοράνε τα παπούτσια

τους και μας ταξιδεύουν.

– Εσάς, σας αρέσουν τα ταξίδια;

– Πού θα ταξιδεύατε; Τι παπούτσια θα φορούσατε στις περιπέτειές σας;

– Ταξιδεύουμε μόνο στην πραγματικότητα ή και στη φαντασία μας

και γιατί;

– Ξέρετε που ταξίδεψαν η Άλκη και η Ζωρζ κατά της διάρκεια

της ζωής τους;

– Με ποιους τρόπους νομίζετε ότι ένας συγγραφέας αξιοποιεί τα ταξίδια

που έχει κάνει;

Ακολούθησε παρουσίαση σε προτζέκτορα με τη ζωή και το έργο των δύο συγγραφέων ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά καλύτερα την Άλκη Ζέη και τη Ζωρζ Σαρή .

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες για να συμμετάσχουν σε μια ιδιαίτερη εικαστική δραστηριότητα. Αφού εντόπισαν σε διαφορετικά είδη χαρτών τα μέρη που ταξίδεψαν οι συγγραφείς μας, χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητά τους έφτιαξαν με την τεχνική του κολάζ, φανταστικούς χάρτες. Έναν χάρτη εμπνευσμένο από τα έργα του εικαστικού Chris Kenny κι έναν ακόμη σε χαρτόνι. Μια διαδικασία που τα ενθουσίασε.

Στο τέλος δημιούργησαν και μια αφίσα με τον προορισμό που ονειρεύονται να ταξιδέψουν. Τους το ευχόμαστε ολόψυχα!! Το εργαστήριο έκλεισε με τη χαρακτηριστική ερώτηση των ηρωίδων από το “Καπλάνι της βιτρίνας”: ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ; και φυσικά όλοι/ες απάντησαν: “ΕΥ-ΠΟ!!!!!” (ευτυχισμένοι/ες πολύ). Ευχαριστούμε πολύ τις εμψυχώτριες μας, Δανάη Δραγωνέα και Χαρά Βεκρή!!!

#ΚΕ2023 #ΚΕ23 #ΚΕ2023gr #forΕΒΕr 

Καλοκαίρι στην Βιβλιοθήκη: “Φανταστικές ιχνηλατήσεις”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ