Η κουλτούρα του REVENGE PORN

158

Revenge Porn: sharing private sexual materials with intent to cause distress: Πορνογραφική εκδίκηση μοιράζοντας ιδιωτικό σεξουαλικό περιεχόμενο μέσω ιντερνετ με πρόθεση την ψυχολογική πίεση του ατόμου (και όχι μόνο…)

Ο,τι πιο πρόστυχο, πιο χυδαίο, πιο ανήθικο μπορεί να υπάρχει στις μέρες μας! Η εκδίκηση μέσω διαδικτύου και κυρίως από facebook, instagram, και κυκλοφορία σε  mail ιδιωτικών στιγμών με σκοπό την  εκδίκηση μιας γυναίκα, που πριν λίγο καιρό ήταν η σύντροφος, η σύζυγος, η συνεργάτης, η φίλη, η δασκάλα, η γειτόνισσα κάποιου με τον οποίο “μοιράστηκαν” μαζί τις ιδιωτικές τους στιγμές και όταν πια έπαψαν να είναι μαζί αυτός ο “κύριος” αποφάσισε ότι θα έπρεπε να τις μοιραστεί με όλο τον κόσμο για να την εκμηδενίσει και να την κάνει να σέρνεται στα πατώματα, να μην μπορεί να αντικρύσει τους γονείς της, την οικογένειά της για την ελαφρότητα των ηθών της και όχι των δικών του.

Μια ευκαιρία να εκδικηθεί κάποιος λοιπόν μισογύνης μια γυναίκα με τον μοναδικά απαίσιο τρόπο που θα μπορούσε να κάνει ώστε να την εξευτελίσει περισσότερο.  Αυτή η γυναίκα όμως, αν ήταν η μάνα σου, η αδελφή, η ξαδέλφη, η ανιψιά, η κόρη ή η φίλη σου θα σου άρεσε να γελάς ή χλευάζεις μόνο τις “ξένες”, τις άγνωστες σε σένα γυναίκες επειδή σου είναι πιο εύκολο πίσω από μια οθόνη, ένα ψεύτικο προφίλ, ένα πλαστό mail, να ανεβάζεις όποια σχόλια θέλεις χωρίς να σκέφτεσαι παρά μόνο με την μικρότητα και την κακομοιριά σου που δεν μπορείς να αντέξεις όταν κάποια σε έχει απλά ξεπεράσει και συνεχίζει την ζωή της ή περνάει καλύτερα μακριά από τύπους σαν και σένα γιατί κατάλαβε πόσο λίγος είσαι: Μήπως ξέχασες πως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν μετριέται με τις γυναίκες που πέρασαν ή περνούν από το κρεβάτι σου και αν το κάνουν από επιλογή τους σημαίνει ότι είναι ελεύθερες να σε χωρίσουν ή να σε απορρίψουν; Η μήπως όχι, γιατί σε ενοχλεί που μια γυναίκα μπορεί να ζει ελεύθερη και απελευθερωμένη και ειδικά όταν δεν είναι παντρεμένη μπορείς άνετα να της “κολλάς” την ταμπέλα της εύκολης ενώ αντίστοιχα εσύ, μπορείς να πλαγιάζεις με όλες και να καμαρώνεις γι αυτό στους φίλους σου λέγοντας ότι είσαι “ελεύθερο πουλί” και bon viveur ή ορκισμένος εργένης και άλλες ηλίθιες δικαιολογίες που βρίσκεις μέσα στο στενό μυαλό σου;

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά είναι πίσω στα θέματα περί νομοθεσίας και χρήσης προσωπικών δεδομένων στα media. Στην Αγγλία και στην Ουαλία η νομοθεσία καλύπτει το θύμα και καταδικάζει τον θύτη μέχρι με 2 χρόνια φυλάκιση από το 2014!!! Κι εδώ εμείς αρκούμαστε στο να το συζητάμε και να βλέπουμε τα βιντεάκια που υπάρχουν παντού γιατί κάποιοι έξυπνοι φυσικά προνόησαν και τα “αποθήκευσαν” πριν τα κατεβάσουν. Δε θέλω να εξετάσω την ηθική μιας γυναίκας γιατί δεν δικάζεται η γυναίκα. Θλίβομαι όμως αφάνταστα όταν υπάρχουν γυναίκες που το παίζουν “ηθικές” και ταυτίζονται με τις απόψεις αυτών που διασύρουν τις “άλλες” στα media χωρίς να σκέφτονται ότι μπορεί να συμβεί αύριο το ίδιο στις κόρες τους, στις αδελφές, στις φίλες τους ή και στις ίδιες! Επιτέλους! Πόσος χρόνος πρέπει να περάσει για να καταλάβουμε όλες οι γυναίκες ότι πρέπει να είμαστε ενωμένες σε τέτοια θέματα; εδώ πρόκειται για μια συνωμοσία που γίνεται κατ΄επανάληψη. Γιατί δεν έχουν υπάρξει τέτοιου είδους θέματα για άντρες; μήπως γιατί οι γυναίκες φοβούνται την αντίδραση ή την νοοτροπία ότι ο άντρας στην τελική άντρας ήταν, τι έγινε, ένα ατόπημα έκανε, ας του το συγχωρέσουμε, η άλλη όμως θα μείνει για πάντα η “κερατωμένη” ή “αυτή που τα γύρευε” που τα ήθελε και πήγαινε “γυρεύοντας”.Η κουλτούρα του REVENGE PORN

Μητέρες, μην μεγαλώνετε πια τους γιούς σας με τέτοιες πεπαλαιωμένες ιδέες γιατί εν μέρει, συντηρείτε μια νοοτροπία που πρέπει να αποτινάξουμε όλοι. Ο καθένας μας πρέπει να έχει τις επιλογές του. Αν κάποιος-κάποια θέλει να βγάλει φωτογραφία στο facebook ή στο instagram  μισόγυμνος, μισόγυμνη πρέπει να είναι επιλογή του-της να το κάνει και όπως πρέπει, να είναι δική μας επιλογή, να τον-την ακολουθήσουμε ή να τον-την διαγράψουμε. Όταν θα ψηφιστεί και εδώ ως ποινικό αδίκημα με φυλάκιση όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (με μη εξαγοράσιμη ποινή) ίσως τότε να αναγκαστούν πολλοί να σταματήσουν να το παίζουν τσάμπα Μάγκες! Μέχρι τότε, απλά να σέβεστε τις γυναίκες, γιατί μπορεί να είναι οι μάνες, οι κόρες, οι αδελφές σας.

γράφει η Αγγελική Μεταξά

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play