ΓΑΤΕΣ: ΕΝΑ ΖΩΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ

262

ΓΑΤΕΣ: ΕΝΑ ΖΩΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ

Γ Α Τ Α

Μπορεί να σας κοιτάει από μακριά, να κρύβεται επιφυλακτικά πίσω από έπιπλα ή αυτοκίνητο ανάλογα ε το που την συναντάτε αλλά σας παρακολουθεί να το γνωρίζετε! Είναι ευκίνητη, ευλύγιστη, πανέξυπνη, εφτάψυχη! ΄Είναι μαλλιαρή, χνουδωτή, τιγρέ, μονόχρωμη, πολύχρωμη, με μπλε, πράσινα, καφέ διαπεραστικά μάτια! περπατάει τόσο απαλά που δεν την καταλαβαίνεις, στα τέσσερα μαλακά πατουσάκια της που μοιάζουν σαν μαξιλαράκια. Εκτός από την έντονη όσφρηση, τα μακριά μουστάκια και τα μεγάλα σχετικά αυτιά της που ακούνε τα πάντα από απόσταση

Η γάτα είναι ένα όμορφο πανέξυπνο και ανεξάρτητο ζώο που αν μπει στην ζωή σας δεν θα φύγει εύκολα γιατί είναι και πεισματάρα!

Μπορεί να γρατζουνάει τα έπιπλα σας, να αφήνει χνουδόμπαλες παντού, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο αλλά είναι τόσο μα τόσο χαδιάρα και παιχνιδιάρα με αυτούς που αγαπάει που είναι η ανταμοιβή τους.

ΓΑΤΕΣ: ΕΝΑ ΖΩΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ
 

Πως θα καταλάβετε ότι μια γάτα σας συμπαθεί:Η κοιλιά της γάτας είναι το πιο ευαίσθητο σημείο της. Δείχνοντάς σας την κοιλιά της, η γάτα σας δείχνει ότι νιώθει τόσο άνετα μαζί σας για να αφήνει αφύλακτη την πιο ευάλωτη περιοχή της. σας επιτρέπει κιόλας να τρίβετε την κοιλιά της; Τέλεια! Αυτή είναι η απόλυτη ένδειξη εμπιστοσύνης σας συμπαθεί και σας εμπιστεύεται! Προσοχή όμως αν δείξει  ότι δεν θέλει άλλο χάδι, για καλό απομακρύνετε λίγο το χέρι σας! Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο των γρατζουνιών.

Η γάτα μπορεί να σας αγαπάει αλλά να μην το εκφράζει πάντα γι αυτό δεν είναι όλες οι γάτες για αγκαλιά. Κάποιες λένε ότι είναι είναι πιο  επιφυλακτικές, πιο
” φιλελεύθερες” αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η γάτα σας δεν είναι ευτυχισμένη όταν είναι κοντά σας. Μπορεί να είναι λίγο πιο μακριά στον καναπέ, στην μοκέτα, στην πολυθρόνα αλλά όχι στην αγκαλιά σας. Αυτό φανερώνει ότι σας αγαπά με τον δικό της τρόπο.

 

ΓΑΤΕΣ: ΕΝΑ ΖΩΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΥπάρχει και η γάτα που νιαουρίζει και ακολουθεί παντού το αφεντικό της σε σημείο που έχει ξεχάσει πότε κοιμήθηκε μόνος στο κρεβάτι του ή έκανε μπάνιο δίχως να τον παρατηρούν δυο μάτια λαμπερά από απόσταση.

Όπως και να έχει, ένα είναι σίγουρο, η γάτα θα σας ανταποδώσει την αγάπη που της δίνετε γιατί όπως όλα τα ζώα νιώθει αν και πόσο την αγαπάτε. Αδέσποτη, κεραμιδόγατα ή με pedigree, θα πρέπει να είστε σίγουροι για την δέσμευση αυτή που συνεπάγεται πολλές υποχωρήσεις, κατανόηση και επισκέψεις στον κτηνίατρο για εμβολιασμό,αλλά η αγάπη που θα πάρετε θα είναι πολλαπλάσια από αυτή που θα δώσετε και μπορείτε να αντέξετε!

ΓΑΤΕΣ: ΕΝΑ ΖΩΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ

γράφει η Αγγελική Μεταξά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play