«Ημέρες Κινηματογράφου» Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2024

8

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου Θα κάνει αφιέρωμα στον Σκηνοθέτη Βασίλη Μαζωμένο προβάλλοντας την πολυβραβευμένη ταινία του «Καθαρτήριο» με την παρουσία του ιδίου.

Θα προβάλλει, επίσης,  βραβευμένες ταινίες από τον σύγχρονο Γαλλικό Κινηματογράφο από την ψηφιακή ταινιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία.

Υπεύθυνος Προγράμματος: Χρήστος Ποτίδης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

‘Presque’ (Σχεδόν) των Bernard Campan και  Alexandre Jollien

Δύο άνδρες με πολύ διαφορετική ζωή και προσωπικότητα επιβιβάζονται σε μια νεκροφόρα με κατεύθυνση τη Νότια Γαλλία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους συνειδητοποιούν ότι, όσο κι αν είναι απίθανο, δεν είναι και τόσο διαφορετικοί… Η ταινία κέρδισε 3 Βραβεία και μία υποψηφιότητα σε Διεθνή Φεστιβάλ.

Σκηνοθεσία: Bernard Campan και  Alexandre Jollien

Γαλλία-Ελβετία /2022/ 92’

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

«Καθαρτήριο» του Βασίλη Μαζωμένου

Σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα με στοιχεία μαύρου χιούμορ. Εφτά διαφορετικές ιστορίες της σύγχρονης καθημερινότητας σχολιάζουν με  έναν συνδυασμό ρεαλισμού και ποιητικής φαντασίας την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης  έχοντας μια σταθερά, την αγάπη. Κι αυτήν την αγάπη αναζητούν όλοι οι ήρωες των ιστοριών ως καταφύγιο σε έναν κόσμο ανεκπλήρωτων επιθυμιών και αδυναμίας επικοινωνίας στην μετά- covid εποχή.Η ταινία απέσπασε 13 Δ. Βραβεία και 7 υποψηφιότητες σε Διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαζωμένος

Ελλάδα /2020 /95’

Δευτέρα 19  Φεβρουαρίου 2024

“A propos de Joan” (Σχετικά με την Joan) του Laurent Lariviere

Η Joan ήταν πάντα μια ανεξάρτητη  γυναίκα με ελεύθερο και περιπετειώδες πνεύμα. Όταν ο πρώτος της έρωτας επιστρέφει απροσδόκητα ύστερα από χρόνια απουσίας, αποφασίζει να μην του πει ότι είχαν αποκτήσει έναν γιο μαζί. Αυτό το ψέμα είναι μια ευκαιρία για εκείνη να επανεξετάσει τη ζωή της: τα νιάτα της στην Ιρλανδία, την επαγγελματική της επιτυχία, τους έρωτες της. Μια ολοκληρωμένη ζωή ή έτσι φαίνεται…

Η Isabelle Huppert  κέρδισε τη Χρυσή  Άρκτο στο Δ. Φ. Βερολίνου το 2022

Σκηνοθεσία: Laurent Larivière

Γαλλία – Γερμανία – Ιρλανδία/ 2022 / 101’

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

“Bonne Mere” της  Hafsia  Herzi

Η Νόρα είναι καθαρίστρια σε ένα οικιστικό συγκρότημα στη Βόρεια Μασσαλία. Ανησυχεί για τον γιο της που βρίσκεται στη φυλακή και τον στηρίζει. Η ταινία σκηνοθετημένη από τις σημαντικές ανερχόμενες ηθοποιούς του Γαλλικού Κινηματογράφου στρέφει τη νεορεαλιστική ματιά της στον θερμό, χαοτικό πυρήνα μιας φτωχής οικογένειας στη Μασσαλία. Κέρδισε δύο Βραβεία στα Δ.Φ. των Καννών και της Ρώμης και δύο υποψηφιότητες.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Hafsia  Herzi

Γαλλία /2021 /99’

Ευχαριστούμε τον Πάνο Συμεωνίδη για την ψηφιακή υποστήριξη.

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19. Είσοδος ελεύθερη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ