Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν λογοπεδικής αξιολόγησης που παρείχε στους βρεφονηπιακούς του σταθμούς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

3

Περί τα 150 παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται καθημερινά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, αξιολογήθηκαν στον προληπτικό έλεγχο για τη διάγνωση προβλημάτων λόγου που τους παρείχε δωρεάν ο Δήμος σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών.

Ομάδα ειδικών, με υπεύθυνη την Ηρακλειώτισσα λογοπεδικό, Ελένη Τσιλιώρη, και τους συνάδελφούς της Φώτη Ζούλη και Μαρία Παπαδημητρίου, επισκέφτηκαν το προηγούμενο διάστημα και τους πέντε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου για να εξετάσουν όλα τα παιδιά, οι γονείς των οποίων είχαν ανταποκριθεί στην αντίστοιχη πρόσκληση και είχαν δηλώσει τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα.

Η λογοπεδική αξιολόγηση έγινε με την χρήση των ειδικών τεστ του ΑνΟμιΛο 4 (Ανίχνευση Διαταραχών Λόγου για παιδιά) και την κλινική εξέταση του παιδιού. Τα παραπάνω επιτρέπουν στον λογοπεδικό να εκτιμήσει τη συμπεριφορά του παιδιού, τις ικανότητες προσοχής, αντίληψης και μνήμης καθώς και τις ικανότητες κωδικοποίησης του γλωσσικού μηνύματος εξετάζοντας: τις φωνητικές δεξιότητες, τις φωνολογικές δεξιότητες, τις σημασιολογικές και μορφοσυντακτικές δεξιότητες, την οργάνωση του λόγου και τις πραγματολογικές ικανότητες.

Από το σύνολο των παιδιών που εξετάστηκαν, στα 60 συστήθηκε επανεξέταση μέσα στο επόμενο εξάμηνο και στα 30 έναρξη παρέμβασης από τώρα.

Η διάγνωση των προβλημάτων στο λόγο είναι σημαντικό να γίνει σε μικρή ηλικία, βέλτιστα πριν ξεκινήσει το παιδί το Δημοτικό σχολείο, καθώς έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά με τις σύγχρονες πρακτικές.

«Για αυτό τον λόγο επιλέξαμε να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας, ώστε να βοηθήσουμε τους γονείς της πόλης μας και μαζί να ανιχνεύσουμε τυχόν θέματα στην ομιλία των παιδιών, τα οποία σε αυτή τη φάση της ζωής τους μπορούν να διορθωθούν πολύ εύκολα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ειδικούς λογοπεδικούς που συμμετείχαν στη δράση καθώς και το προσωπικό των δημοτικών σταθμών που συνέβαλε στο να παρέχουμε ακόμα μια υπηρεσία πρόνοιας και πρόληψης στις οικογένειες των δημοτών μας», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν λογοπεδικής αξιολόγησης που παρείχε στους βρεφονηπιακούς του σταθμούς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ