«Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη – Παρουσίαση βιβλίου»

4

Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Συμώνης Δημητρακοπούλου “Μακριά μαλλιά μπλεγμένα”, πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 22/2/2024 για τους 18 μαθητές της Γ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου και 25 μαθητές της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου μας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες Ιζαμπέλα Κουκουράκη και Ευαγγελία Δανδόλου και Λιλή Τζιατζιά αντίστοιχα.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παιδιών στη Βιβλιοθήκη και την ενημέρωσή τους για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και στη συνέχεια με τη γνωριμία της συγγραφέως, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της. Μια διασκεδαστική και τρυφερή ιστορία που αφορά τη διαφορετικότητα, το κακό που κάνουν τα πειράγματα αλλά και τον τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στα μικρότερα αδέλφια.

Οι ήρωες του βιβλίου της βγήκαν έξω από τις σελίδες, ζωντάνεψαν. Θέλησαν να αφηγηθούν την ιστορία του βιβλίου, να αποκτήσουν φωνή. Ποιος θεατής θα δώσει στους ήρωες φωνή; Ποιος θα αφηγηθεί μαζί με τη συγγραφέα αυτή την ιστορία; Όλοι μαζί οι μαθητές είπαν μία ιστορία για μαλλιά και κουβάρια και ανακάλυψαν μέσα από το παιχνίδι τον τρόπο για να ξετυλίξουν τα κουβάρια που υπάρχουν στο δικό τους μυαλό!

 Ένα συγκινητικό και τρυφερό μυθιστόρημα που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τα όρια σε μια φιλία, να αντιμετωπίσουν σωστά τον εκφοβισμό και να υποδεχτούν με χαρά το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Τα παιδιά πέρασαν ένα όμορφο πρωινό και έφυγαν αφού ευχαρίστησαν τη συγγραφέα και με την υπόσχεση να έρθουν ξανά στη Βιβλιοθήκη, για να δανειστούν βιβλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ