ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

22

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης των Γαλλικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας.

Δημιούργησαν το δικό τους πρωτότυπο μουσείο με αντικείμενα από την Γαλλία καθώς και ένα ποίημα – ακροστιχίδα στα Γαλλικά.

Οι δημιουργίες τους θα βραβευτούν στη μεγάλη γιορτή της Γαλλοφωνίας στις 16 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη δημιουργικότητά τους, στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό,  Βάσια Χασιώτη, που οργάνωσε,  καθοδήγησε και ενέπνευσε τους μαθητές και φυσικά και στη Διοίκηση του σχολείου που στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Η κα Χασιώτη γράφει για τις διακρίσεις των παιδιών του Δήμου μας στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας:

“Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Κηφισιάς για την επιτυχία τους στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας!

Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές/τριες του 3ου και 8ου Δημοτικού Κηφισιάς καθώς και του 1ου Δημοτικού Ερυθραίας συμμετείχαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και θέμα τα «Δωμάτια αξιοπερίεργων εκθεμάτων/ Cabinets de curiosités ». 

Δημιούργήσαν τα δικά τους δωμάτια θαυμάτων, με αντικείμενα από τη Γαλλία, έγραψαν ποιήματα-ακροστιχίδες και διασκέδασαν πολύ!

Μέσα από αυτό το διαγωνισμό εξερεύνησαν τον κόσμο, απέκτησαν νέες γνώσεις, και καλλιέργησαν τις δεξιότητες της επικοινωνίας, συνεργασίας, κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας!

Και τελικά ήταν η σειρά του 3ου Δημοτικού Κηφισιάς να κερδίσει ένα βραβείο!

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν κέρδισαν αξέχαστες εμπειρίες!

Απολογισμός: Επτά βραβεία στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας τα τελευταία 10 χρόνια με τα υπέροχα παιδιά της Κηφισιάς που αγαπάνε πολύ τα Γαλλικά!

2014, βραβείο για το 2ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας,

2021, δύο βραβεία, πρώτο και δεύτερο, για το 8ο Δημοτικό Κηφισιάς, ένα βραβείο για το 6ο Δημοτικό Κηφισιάς και ένα για το 1ο Δημοτικό Ερυθραίας, 

2022, πρώτο Πανελλήνιο βραβείο για το 1ο Νέας Ερυθραίας. 

2023, Βραβείο για το 3ο Δημοτικό Κηφισιάς

Και συνεχίζουμε!    

Ευχόμαστε στα παιδιά της Κηφισιάς να έχουν πάντα επιτυχίες, να ενισχύσουν τη γλωσσομάθειά τους και να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν τα αξιοπερίεργα αυτού του κόσμου!”

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ