Στο επίκεντρο τα προβλήματα της κοινωνίας 

11

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, μεταξύ του Δημάρχου, κ. Ξένου Μανιατογιάννη και του Υποψήφιου Δημάρχου Αγ. Παρασκευής, Γιάννη Μυλωνάκη, στο Δημαρχείο Βριλησσίων. 

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ενεργειακή κρίση, κοινωνική πολιτική, διαχείριση απορριμμάτων, πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς επίσης και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.  

 

Ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης ανέπτυξε τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στον Δήμο Βριλησσίων για τη διαχείριση απορριμμάτων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 και έφερε τον Δήμο πρώτο στην ανακύκλωση βιοαποβλήτων και στον τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, όπου και εκεί τα Βριλήσσια κατέχουν πρωταρχικό ρόλο στην επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας με ποσοστό επιτυχίας άνω του 75%.  Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στον δήμο -αντικατάσταση οδοφωτισμού με led, αναβάθμιση δημοτικού δικτύου ύδρευσης-, αναφέροντας  χαρακτηριστικά ότι «φροντίσαμε πριν από την κρίση να εφαρμόσουμε βιώσιμες πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον, χωρίς ο δήμος να χρεωθεί με δάνειο, ούτε ένα ευρώ».

 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Γιάννη Μυλωνάκη για τις κοινωνικές δομές – πρότυπο – που έχουν αναπτύξει ως Δημοτική Αρχή, για όλους τους δημότες.   

 

Τέλος, ο κ. Μανιατογιάννης και ο κ. Μυλωνάκης ανανέωσαν το ραντεβού τους και δεσμεύτηκαν, από κοινού, για συνέχιση της συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

 

εικόνα Viber 2023 01 24 16 58 42 086

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ