Παραχωρείται στο Δήμο Πεντέλης η κορυφή του Πεντελικού Όρους. Δήμητρα Κεχαγιά: Θα δημιουργήσουμε ένα μοναδικό χώρο θέας για τους πολίτες

4

Παραδόθηκαν χθες στο Δήμο Πεντέλης από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, οι εγκαταστάσεις σε έκταση 4 στρεμμάτων της κορυφής του Πεντελικού βουνού, που περιλαμβάνουν 8 κτήρια συνολικής επιφανείας 753 τ.μ.

Η διάρκεια της παραχώρησης είναι 12 έτη, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 12 και το ετήσιο τίμημα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Με την παραχώρηση ανοίγει ο δρόμος στο Δήμο Πεντέλης να μετατρέψει τις παλαιές εγκαταστάσεις σε χώρο θέας και αναψυχής για τους πολίτες της περιοχής. Για το σκοπό αυτό έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 74.400 ευρώ προς το Δήμο Πεντέλης από το ΕΣΠΑ για τη διενέργεια μελέτης αναβάθμισης του χώρου. Ο Δήμος Πεντέλης τις επόμενες μέρες θα δημοπρατήσει τη σχετική μελέτη.

Ο χώρος μπορεί να δεχθεί τους θερινούς μήνες μικρό αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων για περιορισμένο αριθμό πολιτών.

Ο Δήμος Πεντέλης προγραμματίζει ο χώρος να φιλοξενήσει το καλοκαίρι μια τουλάχιστον πολιτιστική εκδήλωση στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμφωνήσαμε με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της κορυφής του Πεντελικού, στο Δήμο μας. Έτσι θα δημιουργήσουμε ένα μοναδικό χώρο θέας και θα κάνουμε την εγκατάσταση χρήσιμη για τους πολίτες, όπου θα μπορούν να απολαύσουν τη μοναδική θέα που προσφέρει το συγκεκριμένο σημείο. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμα μας, συνεχίζουμε να παράγουμε συγκεκριμένο έργο προς όφελος των συμπολιτών μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ