Παθογόνοι μικροοργανισμοί στα κινητά τηλέφωνα

17
Παθογόνοι μικροοργανισμοί στα κινητά τηλέφωνα

Λόγω της αύξησης του χρόνου επαφής με το κινητό τηλέφωνο, αυξάνονται και οι πιθανότητες μεταφοράς στην συσκευή διαφόρων μικροοργανισμών, πιθανώς επικίνδυνων, που έχουν βρει καταφύγιο στα χέρια μας στη διάρκεια της μέρας, καθώς έχουμε ακουμπήσει σε κάθε είδους μη καθαρισμένες επιφάνειες (πόρτες, πόμολα, τραπέζια, χερούλια κ.α).

Τα βακτήρια στα κινητά μας τηλέφωνα προκαλούν δερματικές αλλεργίες, νέα μελέτη ωστόσο αποκαλύπτει μια πολύ πιο δυσάρεστη και επικίνδυνη πραγματικότητα.

Η αμερικανική εταιρεία εμπορίας κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών SellCell πραγματοποίησε μια μελέτη η οποία έδειξε ότι στα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται διάφορα επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία βακτήρια και μικρόβια που προέρχονται κατά βάση από δύο πηγές.

Η πρώτη πηγή είναι οι τουαλέτες στις οποίες πολλοί κάτοχοι κινητών τα παίρνουν μαζί τους όταν μπαίνουν εκεί όπου υπάρχουν (ειδικά στην περιοχή της λεκάνης της τουαλέτας) πολλοί επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.

Η δεύτερη και αρκετά απρόσμενη πηγή είναι τα έντομα τα οποία ενώ πετούν ή περπατούν στο σημείο που έχουμε αφήσει το τηλέφωνό μας, κάνουν μια σύντομη στάση πάνω σε αυτό.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι τα έντομα αφήνουν πάνω στο κινητό τηλέφωνο από τις ακαθαρσίες τους μέχρι και τα αβγά τους με αποτέλεσμα να εισέρχονται στον οργανισμό μας όταν χρησιμοποιήσουμε τη συσκευή.

Η μελέτη αποκάλυψε την ύπαρξη κάποιων ειδών στρεπτόκοκκου, βακτηρίων που συνδέονται με πνευμονία, καθώς και οργανισμών που συνδέονται με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Οι ειδικοί προτείνουν τον όσο το δυνατόν συχνότερο καθαρισμό της συσκευής με αντιμικροβιακά μαντηλάκια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play