Πίσω στο χρόνο : Αθήνα 1964 – Βόλτα στην Πλατεία Συντάγματος (VIDEO)

167

 

 

Αθήνα 1964 – Βόλτα στην Πλατεία Συντάγματος

 

 

Δημιουργός / Συλλογέας
Περιγραφή

Καφέ στο Zonar’s, στην οδό Πανεπιστημίου, με θέα το Ιλίου Μέλαθρον όπου στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο. Ο φακός καταγράφει την κίνηση στους δρόμους και τους περαστικούς που περνούν από μπροστά χωρίς να στρέψουν το βλέμμα τους να τον κοιτάξουν. Τα οχήματα βγαίνουν από τη Βασιλίσσης Σοφίας και στρίβουν κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου, πίσω το κτίριο της Βουλής, του αρχιτέκτονα Φ. Γκέρτνερ όπου έως το 1924 φιλοξενούσε τη βασιλική οικογένεια.

Μπροστά από το κτίριο της Βουλής βλέπουμε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο φακός παρακολουθεί ένα πιτσιρίκο που ταΐζει τα περιστέρια και πίσω του οι Εύζωνοι, μέλη της επίλεκτης Προεδρικής (τότε Βασιλικής) Φρουράς, ακίνητοι και βουβοί τιμούν την μνήμη των πεσόντων. Ο φακός στέκεται στο κενοτάφιο δίνοντας κοντινό πλάνο στον νεκρό πολεμιστή, θαρρείς και είναι έτοιμος να σηκωθεί, έργο του γλύπτη Φωκίωνα Ροκ.

Μπροστά από τη Βουλή, η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας και από κάτω η πλατεία Συντάγματος. Ο κινηματογραφιστής μας δίνει λήψεις από της κίνηση στους δρόμους και τα κτίρια που αγκαλιάζουν την πλατεία.

Το φιλμ κλείνει με περαστικούς και οχήματα που κινούνται προς την οδό Φιλελλήνων.

ΠΗΓΗ: http://www.aylonfilmarchives.com/
Video : Μάρω Μπουρδάκου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play