Δάσος Συγγρού: Μια καταπράσινη όαση μέσα στην πόλη

93

 

Πρόκειται για το μοναδικό φυσικό δάσος στο Λεκανοπέδιο, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι καλυμμένο με πεύκα και βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας στα σύνορα Κηφισιάς και Αμαρουσίου. Στο Δάσος Συγγρού υπάρχει η έπαυλη του Ανδρέα Συγγρού, στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών καθώς και τα σχολεία των Αναβρύτων και το ΙΕΚ. Μέσα στο δάσος ο περιπατητής θα συναντήσει και τον ναό του Αγίου Ανδρέα.
“Ο Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα είναι ο μοναδικός, ορθόδοξος ναός με τα χαρακτηριστικά του νεογοτθικού ρυθμού, δηλαδή, την οξυκόρυφη κεραμοσκεπή, τις κεραίες στις γωνίες και στο καμπαναριό, τα πολύχρωμα τζάμια κ.ά. Κατασκευάσθηκε με βάση τα σχέδια του Τσίλλερ, μαθητή του Θ. Χάνσεν. Είναι μικρή βασιλική και παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με τον καθολικό ναό του Αγίου Λουκά στο Ν.Ηράκλειο, 7 έργο του Θ. Χάνσεν. «Ο επιμελημένος σχεδιασμός του εσωτερικού και του εξοπλισμού (στασίδια, τέμπλο κ.τλ.) οδηγεί επίσης χωρίς αμφιβολία στον Τσίλλερ»” (Μ.Καρδαμίτση-Αδάμη)”.
Στο δάσος Συγγρού, θα μας ξεναγήσει ο αρχιτέκτονας Πάνος Ραυτόπουλος, σε ένα μικρό οδοιπορικό που εντάσσεται στη δράση «Διαδικτυακοί περίπατοι στη πόλη μας» και ετοιμάζει το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Δάσος Συγγρού: Μια καταπράσινη όαση μέσα στην πόλη

Δάσος Συγγρού: Μια καταπράσινη όαση μέσα στην πόλη

Δάσος Συγγρού: Μια καταπράσινη όαση μέσα στην πόλη
φωτογραφίες: Μάριος Καραγεωργίου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play