Ξεκινά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων & του Πνευματικού Κέντρου Νέας Πεντέλης. Δήμητρα Κεχαγιά: «Σε τροχιά ενεργειακής αναβάθμισης όλα τα δημοτικά κτήρια του Δήμου μας, σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας το 2030 ο Δήμος Πεντέλης»

9
Ξεκινά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων & του Πνευματικού Κέντρου Νέας Πεντέλης. Δήμητρα Κεχαγιά: «Σε τροχιά ενεργειακής αναβάθμισης όλα τα δημοτικά κτήρια του Δήμου μας, σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας το 2030 ο Δήμος Πεντέλης»

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά υπέγραψε τη σύμβαση για τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων και του Πνευματικού Κέντρου Νέας Πεντέλης, συνολικής δαπάνης 557.108,76 €.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020» και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 10 μήνες.

Το σχέδιο αναβάθμισης των δύο κτιρίων εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει εκπονήσει και εφαρμόζει η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά, για τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού και ενεργειακού του αποτυπώματος και κατ’ επέκταση τη μείωση του ενεργειακού κόστους του Δήμου Πεντέλης.

Η σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Δήμου Πεντέλης συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά για να καταστεί ο Δήμος Πεντέλης ένας από τους πρώτους Δήμους στην Ευρώπης που θα πετύχει κλιματική ουδετερότητα το 2030.

Οι παρεμβάσεις που ξεκινούν να υλοποιηθούν στα δύο κτίρια, τα αναβαθμίζουν ενεργειακά. Συγκεκριμένα από την Κατηγορία Δ στην Κατηγορία Α+ για το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων και από την Κατηγορία Δ στην Κατηγορία Β+ για το Πνευματικό Κέντρο της Νέας Πεντέλης. Οι παρεμβάσεις και στα δυο κτίρια οδηγούν σε μείωση κατανάλωσης ενέργειας της τάξης του 84% για το Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων και της τάξης του 65% για το Πνευματικό Κέντρο της Νέας Πεντέλης.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν σε:

  • αναβάθμιση του κτιριακού περιβλήματος των δύο κτιρίων με εξωτερική και εσωτερική θερμομόνωση,
  • αντικατάσταση κουφωμάτων, από την οποία η μείωση των θερμικών απωλειών θα ανέλθει σε 50%,
  • αντικατάσταση των φωτιστικών με λαμπτήρες τεχνολογίας LED,
  • ενσωμάτωση συστήματος ΑΠΕ με την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος και
  • επεμβάσεις σε όλες τις εγκαταστάσεις κλιματισμού.

Όλες οι παρεμβάσεις οδηγούν σε σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση των δύο κτιρίων αυξάνοντας τη συμβολή τους στη μείωση του αποτυπώματος εκπομπών ρύπων (CO2).

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά υπογράμμισε:

«Έχουμε βάλει σε τροχιά ενεργειακής αναβάθμισης όλα τα κτήρια του Δήμου μας. Έχουμε βάλει το Δήμο μας σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας το 2030. Χαίρομαι, επίσης, διότι άλλη μία ακόμη δέσμευσή μας γίνεται πράξη! Οι πολιτιστικές κι οι καλλιτεχνικές δράσεις στο Δήμο μας πλέον θα φιλοξενούνται τους σύγχρονους χώρους και μάλιστα σε χώρους ενεργειακά, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένους, πάντα στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής που υλοποιούμε ως Δήμος, και χωρίς καμία επιβάρυνση από το Δήμο μας!

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, Άντα Μπούσουλα δήλωσε σχετικά:

«Άλλο ένα έργο ξεκινά να υλοποιείται, ένα σημαντικό έργο με σπουδαίο περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα για το Δήμο μας. Πάνω από 140 παρεμβάσεις και έργα βρίσκονται σε φάση κατασκευής ή ωρίμανσης. Βάζουμε σταδιακά το Δήμο σε μια άλλη εποχή, προστατεύουμε στην πράξη το περιβάλλον. Η τεχνική υπηρεσία εκτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην πόλη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Διευθυντή και τα στελέχη της υπηρεσίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ