Νίκη Κεραμέως: Επίσκεψη στο 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου που έχουν φτάσει τα πρώτα σετ ρομποτικής

74
Νίκη Κεραμέως: Επίσκεψη στο 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου που έχουν φτάσει τα πρώτα σετ ρομποτικής

Στο πέμπτο νηπιαγωγείο Αμαρουσίου βρέθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το πρωί της Πέμπτης (30/3) όπου έχουν φτάσει τα πρώτα σετ ρομποτικής από τα συνολικά 177.000 που θα δοθούν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως: «Βλέπετε να ξεκινούν οι παραδόσεις 177.000 σετ ρομποτικής σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας κάνουμε πράξη το σχολείο του μέλλοντος. Είναι πάρα πολύ ωραίο που είμαστε εδώ μαζί με τα παιδιά για να δούμε αυτά τα νέα ψηφιακά εργαλεία τα οποία στοχεύουν στο να καλλιεργήσουν δεξιότητες στα παιδιά. Δημιουργική σκέψη, κριτική σκέψη, ομαδική δουλειά, όλες αυτές είναι δεξιότητες που αναδεικνύονται μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική η οποία πλέον έχει ενσωματωθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα από την ηλικία των 4 ετών».

Παράλληλα τόνισε ότι μία σημαντική πτυχή αυτού του προγράμματος είναι το επιμορφωτικό υλικό το οποίο έχει ετοιμαστεί για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τους δώσει τα εργαλεία για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα σετ ρομποτικής προς όφελος των παιδιών.

«Όλοι μαζί κάνουμε πράξη αυτό το οποίο πραγματικά οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας, ένα σύγχρονο, ψηφιακό σχολείο και να σταθούμε δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας μέσω επιμορφωτικού υλικού[…] Η ρομποτική έχει ήδη ενσωματωθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Τι ερχόμαστε και κάνουμε τώρα; Παραδίδουμε επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για να ενισχυθεί η διδασκαλία της ρομποτικής. Αυτές οι παραδόσεις θα γίνονται σε όλα τα σχολεία. Ξεκινήσαμε εδώ σήμερα, 177.000 σετ ρομποτικής τα οποία σταδιακά θα εγκαθίστανται στα σχολεία της χώρας» σημείωσε ακόμα η υπουργός Παιδείας.

Τέλος αναφερόμενη στις Πανελλαδικές η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα γίνουν κανονικά. «Το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί για πρώτη φορά από πέρσι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι μέσα στα κριτήρια που έλαβε υπόψιν του για την ημερομηνία των εκλογών ήταν η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών, συνεπώς όλα προχωρούν ομαλά και ναι θα διεξαχθούν όπως όλα δείχνουν με υπηρεσιακή Κυβέρνηση».

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ