Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκε η Εθνική Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

5
Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκε η Εθνική Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκε η Εθνική Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από την Πέμπτη 26/10 και την Παρασκευή 27/10 με τον σημαιοστολισμό της πόλης και εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία.

Σε εφαρμογή απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, που προέβλεπε τη διεξαγωγή των παρελάσεων  της 28ης Οκτωβρίου στην Πεύκη και της 25ης Μαρτίου   στη   Λυκόβρυση, οι εορταστικές εκδηλώσεις την ημέρα της Εθνικής Επετείου πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης. Αρχικά έλαβε χώρα η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου του Ιερού Ναού. Ο Πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την Υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Πεύκης κυρία Δέσποινα Σημίτη, ενώ έγινε κατάθεση στεφάνων από σχολεία και φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης και της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Το Έπος του 1940 είναι γραμμένο με αίμα στις χρυσές σελίδες της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας. Ένα Έθνος που τιμά τους αθάνατους Ήρωες του,  με μια Ελληνική Σημαία να κυματίζει με υπερηφάνεια, από άκρο σε άκρο, από θάλασσα και ξηρά και να θυμίζει ότι η Ιστορία δεν ξεχνιέται, δεν παραγράφεται, δεν παραποιείται. Έχουμε χρέος να τιμούμε τους ήρωες μας, να τιμούμε την Ιστορία μας. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και χρέους προς την Ελλάδα μας, την πατρίδα μας, τη νέα γενιά, έτσι με ελπίδα και αισιοδοξία να ατενίζουμε το μέλλον χωρίς να ξεχνούμε το ένδοξο παρελθόν μας. Χρόνια Πολλά!»

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ