Καλοκαίρι στην Βιβλιοθήκη: “Αν ήμουν δέντρο…”

4

Τη Δευτέρα 8/7/2024, οι μικροί μας φίλοι, στη δράση “Αν ήμουν δέντρο” της ΚΕ2024 που πραγματοποιήθηκε στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, εμπνεύστηκαν από τον μαγικό κόσμο των δέντρων.

Η εμψυχώτρια και συγγραφέας κ. Ελένη Σβορώνου γνωρίστηκε με τα παιδιά, λέγοντας το όνομά τους και αναφέροντας ένα δέντρο που ξεκινούσε με το αρχικό τους.

Στη συνέχεια τα παιδιά αφού επέλεξαν το μέρος του δέντρου που ήθελαν να είναι, το αναπαράστησαν με τα σώματά τους και έγιναν ρίζες, κορμοί, κλαδιά, φύλλα, σε μία μοναδική χορογραφία.

Με τη συνοδεία της εμψυχώτριας τα παιδιά επισκέφτηκαν τον περιβάλλοντα χώρο από τη Βιβλιοθήκη για να αναγνωρίσουν τα δέντρα που υπάρχουν εκεί. Συνέλλεξαν κάποια δείγματα όπως φύλλα, καρπούς και τα κόλλησαν σε χαρτί του μέτρου χωρίζοντάς τα σε αειθαλή και φυλλοβόλα.

Τα παιδιά μέσα από βιβλία και κάρτες, έμαθαν σημαντικές πληροφορίες για τα δέντρα, αντιλήφθηκαν τη σημασία τους για το περιβάλλον και ότι τα δέντρα είναι ζωντανοί οργανισμοί που έχουν παρόμοιες λειτουργίες και ανάγκες με τους ανθρώπους.

Ακολούθησε η ανάγνωση ενός αποσπάσματος από το έργο της Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου “Στον ίσκιο του παραμυθόδεντρου” και παιχνίδι με το ζάρι. Κάθε παιδί με τη φαντασία του λέει τη δική του ιδέα στο Αν ήμουν δέντρο……στη σκιά μου θα κάθονταν παιδιά”, “…στον κορμό μου θα χόρευαν”.

Το πρόγραμμα κλείνει με την αποτύπωση των δακτυλίων του “δικού τους” κορμού σε ένα χάρτινο πιάτο σχεδιάζοντας τόσους κύκλους όσο είναι η ηλικία τους και γράφουν μια σημαντική ανάμνηση της ζωής τους στον αντίστοιχο κύκλο.

Η κ. Ελένη Σβορώνου που υλοποίησε εξαιρετικά τη δράση, ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ