Η Υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα τίμησε την ιδιαίτερα επιτυχημένη Εκδήλωση – Συζήτηση «γιατί ποτέ δεν θα είναι η τελευταία φορά» που διοργάνωσε η ΔΕΠΙΣ του Δήμου Πεντέλης για την Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών

6

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 20/11, από την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.Ι.Σ.) του Δήμου Πεντέλης, Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα «Γιατί ποτέ δεν θα είναι η τελευταία φορά» αφιερωμένη στην 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Την εκδήλωση τίμησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε προς τους παρισταμένους.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε ότι η σχέση των δύο φύλων είναι κυρίως σχέση αλληλοβοηθείας που διαταράσσεται από τη βία λέγοντας:

«Τα βήματα προς την Ισότητα πρέπει να περνούν μέσα από τη συνεργασία των δύο φύλων.  Η ενδοοικογενειακή βία, αλλά και κάθε είδους άλλη μορφή βίας εναντίον των γυναικών είναι απαράδεκτη και μη συμβατή με τα πρότυπα της κοινωνίας μας, καθώς διαταράσσει αυτή τη συνεργασία.  Είναι θετικό όμως το γεγονός ότι πλέον, αρκετές γυναίκες μιλούν για τη βία που υφίστανται. Η συνεχώς αυξανόμενη δημοσιοποίησή της από κακοποιημένες γυναίκες φέρνει στο φως το μέγεθος του προβλήματος και καταδεικνύει την ανάγκη να δράσουμε για την ευαισθητοποίηση που χρειάζεται προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο αυτό. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε σε αυτό και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και στο Δήμο μας».

Η Πρόεδρος (Δ.ΕΠ.Ι.Σ.) του Δήμου Πεντέλης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Διαχείρισης Κέντρων Κοινότητας και Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών Γεωργία Μητροπούλου, ανοίγοντας την εκδήλωση τόνισε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν μία σειρά από δράσεις που θα αφορούν την ενημέρωση και την στήριξη των γυναικών, ενώ δεσμεύθηκε προσωπικά για τη δημιουργία ενός νομικού τμήματος που θα παρέχει συμβουλές σε κάθε γυναίκα θα το ζητήσει και κατέληξε λέγοντας:

«Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μία παγκόσμια πανδημία με τη διαφορά ότι δεν μπορεί να περάσει με ένα εμβόλιο.  Η βία σε όποια της μορφή είναι βαθιά έλλειψη σεβασμού. Κάθε γυναίκα – κορίτσι – έφηβη θα πρέπει να μπορεί να ζει ελεύθερη από  φόβο, βία και κάθε μορφή ανασφάλειας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως βασικοί ομιλητές ο Δικηγόρος Παρ´Αρείω Πάγω, LLM Ποινικού Δικαίου Παναγιώτης Γκανιάτσος Παναγιώτης, η Νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Χαλανδρίου Μιρέλα Παπαχλιμίντζου και η Κοινωνική Λειτουργός της Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Πεντέλης Μαρία Καριπίδου.  Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε η Δημοσιογράφος και Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Χαλανδρίου Ευγενία Κατούφα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο  Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιάννης Κεχρής και η Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Φωτεινή Βρύνα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, η Δημοτική Σύμβουλος Πεντέλης Φωτεινή Μαρκαντώνη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βριλησσίων Κατερίνα Χρυσοπούλου και Χρήστος Κάππας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων Νίκος Δροσάτος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Γιώργος Κολοβός και Αγνή Ζώη, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης Αιμιλία Λεονταρίτου, η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος Ντένα Λογιάδου και η εκπρόσωπος του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με νοητική στέρηση ΕΣΤΙΑ, Χρύσα Νίνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ