Ευρωπαίος εισαγγελέας για τα Τέμπη: Έρευνα της σύμβασης 717 για κατάχρηση κεφαλαίων,διαφθορά, οικονομικά και χρηματοοικονομικά εγκλήματα!

9
Ευρωπαίος εισαγγελέας για τα Τέμπη: Έρευνα της σύμβασης 717 για κατάχρηση κεφαλαίων,διαφθορά, οικονομικά και χρηματοοικονομικά εγκλήματα!

Κατάχρηση κεφαλαίων, διαφθορά, οικονομικά και χρηματοοικονομικά εγκλήματα. Όλα τα παραπάνω αφορούν την σύμβαση 717 του 2014 για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης των ελληνικών σιδηρογραμμών, την οποία ερευνά από το Νοέμβριο του 2022 η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Οι Βρυξέλλες ψάχνουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που αποδόθηκαν στην Ελλάδα από το 2014 και θα εξυπηρετούσαν την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ. Χρήματα, όπου αποκαλύπτεται τις τελευταίες μέρες και εξαιτίας του δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών, ουδέποτε αξιοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα τα τρένα να συνεχίσουν να πηγαίνουν στα “τυφλά”.

Αν τα χρήματα που είχε αποδώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα είχαν αξιοποιηθεί και είχε αναβαθμιστεί το σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, τότε είναι πολύ πιθανό να είχε αποφευχθεί η τραγωδία.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει βάσιμες υποψίες  ότι τα χρήματα καταχράστηκαν και για αυτό τον λόγο έχει ξεκινήσει έρευνα από τον Νοέμβριο του 2022, προκειμένου να αποκαλύψει τι επακριβώς έχει γίνει. Η έρευνα αφορά στο κατά πόσο ζημιώθηκε ο προϋπολογισμός της ΕΕ, καθώς η επίμαχη σύμβαση 717 αλλά και άλλες παλαιότερες, είχαν χρηματοδοτηθεί και με κοινοτικά κονδύλια.

Σύμφωνα με δήλωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, επιβεβαίωσε ότι η έρευνα βρίσκεται εν εξελίξει: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει πράγματι μια εν εξελίξει έρευνα, εξετάζοντας αποκλειστικά πιθανές ζημιές στα οικονομικά συμφέροντα στην ΕΕ».

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ. Αυτά περιλαμβάνουν οικονομικά και χρηματοοικονομικά εγκλήματα, όπως η κατάχρηση κεφαλαίων, το ξέπλυμα χρήματος, η απάτη στον τομέα του ΦΠΑ και η διαφθορά. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ζητήσει από ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων να καταθέσει τα πρώτα ευρήματά της κι έχουν ήδη συλλεχθεί κάποια στοιχεία.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ