Δήμος Διονύσου: Ονοματοδοσία του Δημοτικού Γηπέδου Άνοιξης σε «Γεώργιος Κυριάκης»

24

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/5 η τελετή ονοματοδοσίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου Άνοιξης σε “Γιώργος Κυριάκης”, σε ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του αείμνηστου παίκτη και Προέδρου του Α.Ο. Άνοιξης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της οικογένειάς του, του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, Αντιδημάρχων και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εκατοντάδων Ανοιξιωτών, φίλων της ομάδας και πολιτών του Δήμου Διονύσου.

Μετά την τελετή από τον π.Χρήστο Φλιφλή ακολούθησαν χαιρετισμοί και βραβεύσεις για την άνοδο της ανδρικής ομάδας του ποδοσφαιρικού τμήματος στην Α΄ ΕΠΣΑΝΑ και της γυναικείας ομάδας του τμήματος βόλεϊ στη Β’ Εθνική κατηγορία. Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση για πρώτη φορά του ύμνου του ΑΟ Άνοιξης ο οποίος πλέον θα συντροφεύει όλα τα τμήματα στην προσπάθειά τους για επιτυχίες.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στο χαιρετισμό του τόνισε τα εξής:

«Σήμερα ο Δήμος Διονύσου και ο σύλλογος Α.Ο.Άνοιξης αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που αποτελεί σημαία για την Άνοιξη.

Στον αείμνηστο Γιώργο Κυριάκη.

4 χρόνια πριν, τον Μάιο του 2019, έφυγε πρόωρα από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατη ασθένεια  αφήνοντας την Άνοιξη και το σύλλογο που τόσο αγάπησε φτωχότερους.

Με μεγάλη χαρά λοιπόν και συγκίνηση συγκεντρωθήκαμε εδώ αυτό το απόγευμα, στο πλαίσιο της  τελετής ονοματοδοσίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου της Άνοιξης, το οποίο θα πάρει πλέον και επίσημα το όνομα του Γιώργου Κυριάκη.

Έτσι θα μας τον θυμίζει για πάντα. 

Η σύζυγος του Χριστίνα, τα δύο του παιδιά, ο Κωνσταντίνος και ο Παναγιώτης, τα αδέρφια του, ο Δημήτρης και η Βικτωρία, μπορούν να είναι περήφανοι. Όπως περήφανος είναι για αυτούς και ο Γιώργος Κυριάκης, που θα τους βλέπει και θα μας βλέπει από ψηλά.

Ο Γιώργος Κυριάκης δεν είχε ανάγκη από τιμές, τις έζησε άλλωστε και όσο ζούσε. Κυρίως όμως εισέπραττε την αγάπη του κόσμου γιατί ο ίδιος έδινε αγάπη.

Όλοι εμείς όμως, είμαστε αυτοί που αισθανόμαστε σήμερα την ανάγκη και την υποχρέωση να τον τιμήσουμε, γιατί αποτελεί σημαία για την Άνοιξη και κατ’επέκταση για το Δήμο μας.

Είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από την ηλικία των 12 στην τότε ποδοσφαιρική ομάδα η οποία δεν συμμετείχε σε κανένα πρωτάθλημα. Από το 1980, όταν ο σύλλογος ξεκίνησε να συμμετέχει επίσημα στο πρωτάθλημα, ο Γιώργος Κυριάκης έγινε αρχηγός της ομάδας και παρέμεινε μέχρι το 1994 ,οπότε και αποσύρθηκε. Στη συνέχεια, από το το 1999 έως το2011 διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας συνδέοντας το όνομά του με το σύλλογο.

Ο Γιώργος Κυριάκης χωρίς υπερβολή αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στο σύλλογο και τους συντοπίτες του.

Πάνω απ’όλα όμως ο Γιώργος Κυριάκης υπήρξε ένας άνθρωπος με το Α κεφαλαίο.

Έντιμος, ευγενικός, εργατικός, ακούραστος, συντρέχτης για κάθε συμπολίτη του. Πάντα είχε έναν καλό λόγο για όλους. Και πάντα προσέφερε αφιλοκερδώς σε όποιον είχε ανάγκη, χωρίς να το σκεφτεί.

Σήμερα λοιπόν τιμούμε τη μνήμη του και δίνουμε στο Δημοτικό Γυμναστήριο της πόλης και της ομάδας που αγάπησε το όνομά του.

Το  όνομα Γιώργος Κυριάκης που είναι γραμμένο πλέον στην επιγραφή του γηπέδου θα θυμίζει στους παλαιότερους την προσφορά του αλλά και θα διδάσκει στους νεώτερους τι σημαίνει ήθος και προσφορά».

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ