Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

22
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Γ. Πατούλης: «Τιμούμε και ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που με το παράδειγμά τους δίνουν νόημα σε αξίες, όπως, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η αγάπη προς το συνάνθρωπο»

Η σημερινή ημέρα είναι μία ευκαιρία να απευθύνουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ και να δείξουμε ευγνωμοσύνη προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό λειτούργημα με αυτή την πράξης ύψιστης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Ως Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζουμε την προσφορά τους και τους στηρίζουμε έμπρακτα, ενθαρρύνοντας το έργο τους αλλά και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Πριν από λίγους μήνες, με αφορμή τις αυξημένες ανάγκες αίματος εξαιτίας της πανδημίας, ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τους Δήμους, Περιφέρειες της χώρας, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές  της χώρας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή και συγκινητική, καθώς καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 13.000 φιάλες αίματος. Παράλληλα ξεκινήσαμε με επιτυχία, την προσπάθεια για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος και με τη συμβολή των εθελοντών αιμοδοτών, δυναμώνουμε σιγά-σιγά την αγκαλιά μας προς όλους τους συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Θα συνεχίσουμε με ανάλογες πρωτοβουλίες και στο  μέλλον, μέσα από συνέργειες και με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δυναμώσουμε το κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ευχαριστούμε θερμά και τιμούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που με το παράδειγμά τους αναδεικνύουν το πραγματικό νόημα σε αξίες, όπως, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη προς το συνάνθρωπο και ευχόμαστε οι πράξεις τους, να βρουν νέους μιμητές ανάμεσα στους συμπολίτες μας για να κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για τη ζωή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play