Από τις πιο νόστιμες συνταγές για κουλουράκια, δοκιμάστε τα τώρα μέρες που έρχονται και ….θα μας θυμηθείτε!!
-
1 μεγάλο πορτοκάλι
-
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη κρυσταλλική
-
125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
2 αυγά
-
1 φλυτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
-
1 φλυτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
6 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
άχνη για το πασπάλισμα
-
Σε έναν μεγάλο πολυκόφτη ρίχνουμε το πορτοκάλι μας μαζί με την φλούδα κομμένο σε κομμάτια. Εννοείται ότι το έχουμε πλύνει προσεκτικά και το έχουμε στεγνώσει εξωτερικά με χαρτί κουζίνας.
-
Προσθέτουμε στον κάδο μας την ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε τα υλικά μας στον πολυκόφτη έτσι ώστε να γίνουν ένας ρευστός πολτός το οποίο μετφέρουμε σε λεκάνη ζυμώματος.
-
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι μας λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια ανάλαφρη ζύμη.
-
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου.Πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP
Περισσότερα ….για εσάς