Δημοσιεύτηκε στο 25 May 2019

Ποιος ανακάλυψε το ρολόι;

Τα ρολόγια είναι όργανα που μετρούν και να δείξει το χρόνο. Για χιλιετίες, οι άνθρωποι έχουν το χρόνο με διάφορους τρόπους μέτρησης, μερικά περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των κινήσεων του ήλιου με τα ηλιακά ρολόγια, τη χρήση των ρολογιών νερού, κερί ρολόγια και κλεψύδρες.

σύγχρονη μας σύστημα χρησιμοποιώντας ένα σύστημα βάσης χρόνου-60, που είναι 60 λεπτά και 60 δευτερόλεπτα του ρολογιού αύξηση, χρονολογείται από το 2.000 π.Χ. από την αρχαία Σουμερία.

Η αγγλική λέξη «ρολόι» αντικατέστησε την παλιά αγγλική λέξη  daegmael  που σημαίνει «μέτρο την ημέρα.» Η λέξη «ρολόι» προέρχεται από τη γαλλική λέξη κλος που σημαίνει καμπάνα, η οποία εισέρχεται στην γλώσσα γύρω στον 14ο αιώνα, γύρω από τη στιγμή που τα ρολόγια άρχισαν να χτυπήσει την επικρατούσα τάση.

Χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη της χρονομέτρησης

Τα πρώτα μηχανικά ρολόγια εφευρέθηκαν στην Ευρώπη γύρω από την αρχή του 14ου αιώνα και ήταν η τυπική συσκευή χρονομέτρησης μέχρι το εκκρεμές ρολόι εφευρέθηκε το 1656. Υπήρχαν πολλά στοιχεία που ήρθαν μαζί με το χρόνο για να μας δώσει τα κομμάτια σύγχρονης χρονομέτρησης του σήμερα . Ρίξτε μια ματιά στην εξέλιξη των κατασκευαστικών στοιχείων και των πολιτισμών που βοήθησε στην ανάπτυξη τους.

Ηλιακά ρολόγια και Οβελίσκοι

Αρχαία Αιγυπτιακή οβελίσκοι, κατασκευάστηκε περίπου 3.500 π.Χ., είναι, επίσης, από τα πρώτα σκιά ρολόγια. Το αρχαιότερο γνωστό ηλιακό ρολόι είναι από την Αίγυπτο χρονολογείται γύρω στο 1.500 π.Χ. ηλιακά ρολόγια έχουν τις ρίζες τους στη σκιά ρολόγια, τα οποία ήταν οι πρώτες συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση των τμημάτων της ημέρας.

Ελληνική Ρολόγια Νερό

Ένα από τα πρώτα πρωτότυπα του ξυπνητηριού ήταν εφευρέθηκε από τους Έλληνες περίπου 250 π.Χ. . Οι Έλληνες έχτισαν ένα ρολόι νερού, που ονομάζεται clepsydrae, όπου οι άνοδο των υδάτων θα κρατήσει τόσο καιρό και τελικά χτύπησε ένα μηχανικό πουλί που προκάλεσε μια ανησυχητική σφύριγμα.

Clepsydrae ήταν πιο χρήσιμο από τα ηλιακά ρολόγια, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και όταν ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος, αν και δεν ήταν τόσο ακριβής. Ελληνική ρολόγια νερού έγινε πιο ακριβή περίπου 325 π.Χ., και προσαρμόστηκαν για να έχουν ένα πρόσωπο με μια ώρα το χέρι, κάνοντας την ανάγνωση του ρολογιού πιο ακριβή και άνετη.

Κερί Ρολόγια

Η παλαιότερη αναφορά του κεριού ρολόγια προέρχεται από ένα κινέζικο ποίημα, γραμμένο στα 520 μ.Χ. Σύμφωνα με το ποίημα, το αποφοίτησε κερί, με ένα μετρημένο ρυθμό του καψίματος, ήταν ένα μέσο για τον προσδιορισμό του χρόνου το βράδυ. Παρόμοια κεριά χρησιμοποιήθηκαν στην Ιαπωνία μέχρι τις αρχές του 10ου αιώνα.

Κλεψύδρα

Κλεψύδρες ήταν η πρώτη αξιόπιστη, επαναχρησιμοποιήσιμη, λογικά ακριβής και εύκολα κατασκευάζονται συσκευές χρόνο μέτρησης. Από τον 15ο αιώνα και μετά, κλεψύδρες χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο για να πει το χρόνο, ενώ στη θάλασσα. Μια κλεψύδρα περιλαμβάνει δύο λαμπτήρες γυαλιού που συνδέονται κάθετα με ένα στενό λαιμό που επιτρέπει μια ρυθμιζόμενη στάλα υλικού, συνήθως άμμος, από την άνω λαμπτήρα προς τα κάτω ένα. Κλεψύδρες είναι ακόμα σε χρήση σήμερα. Επίσης, εγκρίθηκαν για χρήση σε εκκλησίες, τη βιομηχανία και το μαγείρεμα.

Ρολόγια Μονή και Πύργοι Ρολόι

ζωή Εκκλησία και συγκεκριμένα μοναχοί καλώντας τους άλλους στην προσευχή γίνεται συσκευές χρονομέτρησης μια αναγκαιότητα στην καθημερινή ζωή. Τα πρώτα μεσαιωνικά Ευρωπαϊκή ωρολογοποιούς ήταν χριστιανοί μοναχοί. Η πρώτη καταγεγραμμένη ρολογιού χτίστηκε από το μέλλον Πάπα Sylvester II γύρω στο έτος 996. Πολύ πιο εξελιγμένα ρολόγια και πύργους ρολόι της εκκλησίας χτίστηκαν αργότερα από μοναχούς. Peter Lightfoot, ένας μοναχός του 14ου αιώνα του Glastonbury, που χτίστηκε ένα από τα παλαιότερα ρολόγια εξακολουθούν να υφίστανται και συνεχίζει να είναι σε χρήση στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

ΡΟΛΟΙ ΧΕΙΡΟΣ

Το 1504, η πρώτη φορητή ρολόι εφευρέθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας από τον Peter Henlein. Δεν ήταν πολύ ακριβή.

Η πρώτη πρόσωπο για να φορέσει στην πραγματικότητα ένα ρολόι στον καρπό του χεριού ήταν ο Γάλλος μαθηματικός και φιλόσοφος,  Blaise Pascal (1623-1662). Με ένα κομμάτι σπάγκο, που αποδίδει ρολόι τσέπης του για να τον καρπό του.

Λεπτό χέρι

Το 1577, Jost Μπούργκη εφηύρε το λεπτό χέρι. εφεύρεση Burgi ήταν μέρος ενός ρολογιού γίνεται για Tycho Brahe, ένας αστρονόμος ο οποίος χρειάζεται μια ακριβή ρολογιού για stargazing.

εκκρεμές Ρολόι

Το 1656, το ρολόι εκκρεμές  εφευρέθηκε από τον Christian Huygens, καθιστώντας πιο ακριβή ρολόγια.

Μηχανική Ξυπνητήρι

Το πρώτο μηχανικό ρολόι ξυπνητήρι εφευρέθηκε από την αμερικανική Levi Hutchins της Concord, New Hampshire, το 1787. Ωστόσο, η χτυπά συναγερμός κουδούνι στο ρολόι του θα μπορούσε να κτυπά μόνο στις 4 το πρωί

Το 1876, μια μηχανική wind-up ξυπνητήρι που θα μπορούσε να ρυθμιστεί για οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (Νο 183 725) από τον Seth E. Thomas.

Επίσημη ώρα

Sir Sanford Fleming  εφευρέθηκε πρότυπο φορά το 1878. Πρότυπο ο χρόνος είναι ο συγχρονισμός των ρολογιών μέσα σε μια γεωγραφική περιοχή σε ένα ενιαίο πρότυπο του χρόνου. Αναπτύχθηκε από την ανάγκη να βοηθήσει την πρόγνωση του καιρού και σιδηροδρομικά ταξίδια. Στον 20ο αιώνα, οι γεωγραφικές περιοχές ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένες σε ζώνες ώρας.

χαλαζία ρολόι

Το 1927, Καναδός Warren Marrison, ένας μηχανικός τηλεπικοινωνιών, έψαχνε για αξιόπιστα πρότυπα συχνότητας στα Bell Laboratories τηλεφώνου. Ανέπτυξε το πρώτο ρολόι χαλαζία, ένα εξαιρετικά ακριβές ρολόι με βάση τις τακτικές δονήσεις του κρυστάλλου χαλαζία σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα.

Το Μπιγκ Μπεν

Το 1908, η  WESTCLOX Ρολόι Εταιρεία έχει εκδοθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ξυπνητήρι Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο. Το σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα σε αυτό το ρολόι είναι το κουδούνι πίσω, που τυλίγει πλήρως την εσωτερική υπόθεση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υπόθεσης. Η καμπάνα παρέχει πίσω ένα δυνατό συναγερμό.

Ρολόι Μπαταρίας

Η Warren Ρολόι Εταιρεία ιδρύθηκε το 1912 και παρήγαγε ένα νέο τύπο ρολογιού διευθύνεται από μπαταρίες, πριν από αυτό, τα ρολόγια ήταν είτε πληγών ή διοικούνται από βάρη.

Αυτο-περιέλιξη ρολόι

Swiss εφευρέτης John Harwood ανέπτυξε το πρώτο αυτο-τυλίγοντας ρολόι το 1923.