Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Oι εταιρείες που επηρεάστηκαν από το κραχ της Silicon Valley Bank

Oι εταιρείες που επηρεάστηκαν από το κραχ της Silicon Valley Bank

10

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέλαβε την τράπεζα μετά από μια αιφνιδιαστική κατάθεση της Τετάρτης το βράδυ που αποκάλυψε ότι είχε πουλήσει 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και εκφόρτωνε μετοχές για να συγκεντρώσει χρήματα. Ακολουθούν ορισμένες από τις εταιρείες που επλήγησαν από την πτώση της Silicon Valley Bank, η οποία ήταν γνωστή για την εξυπηρέτηση νεοφυών επιχειρήσεων, εταιρειών τεχνολογίας και κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου.

Η εταιρεία που έχει δημιουργήσει μια επωνυμία σε συσκευές ροής σε χαμηλές τιμές είπε σε μια κατάθεση ότι είχε περίπου 487 εκατομμύρια δολάρια από τα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια της στη Silicon Valley Bank, περίπου το 26 τοις εκατό των μετρητών της εταιρείας από την Παρασκευή.

«Οι καταθέσεις της Εταιρείας στην SVB είναι σε μεγάλο βαθμό ανασφάλιστες», ανέφερε η κατάθεση, η οποία υπογράφηκε από τον Οικονομικό Διευθυντή της Roku, Steve Louden. «Αυτή τη στιγμή, η Εταιρεία δεν γνωρίζει σε ποιο βαθμό η Εταιρεία θα είναι σε θέση να ανακτήσει τα μετρητά της κατά την κατάθεση στην SVB».

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο του 2017, είπε ότι έχει αρκετά χρήματα και ταμειακές ροές για να «καλύψει το κεφάλαιο κίνησης» για τουλάχιστον τους επόμενους 12 μήνες.

Μέχρι το κλείσιμο των αμερικανικών αγορών την Παρασκευή, η μετοχή της Roku αποτιμήθηκε στα 59,99 δολάρια, 53 σεντς λιγότερο από την προηγούμενη μέρα, σημειώνοντας πτώση 0,88%.

Circle

Η εταιρεία τεχνολογίας πληρωμών Circle ανάρτησε την Παρασκευή ότι τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια των αποθεμάτων κρυπτονομισμάτων σε USD Coin (USDC) παρέμειναν στη Silicon Valley Bank.

«Όπως και άλλοι πελάτες και καταθέτες που βασίζονταν στην SVB για τραπεζικές υπηρεσίες, η Circle συμμετέχει στις εκκλήσεις για συνέχεια αυτής της σημαντικής τράπεζας στην οικονομία των ΗΠΑ και θα ακολουθήσει τις οδηγίες που παρέχονται από τις κρατικές και ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές», ανέφερε η εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη σε tweet την Παρασκευή .

Η τράπεζα, είπε η Circle σε άλλο tweet, είναι μία από τις έξι που χρησιμοποιεί για τη διαχείριση του 25% των αποθεματικών USDC που διατηρούνται σε μετρητά. Η εταιρεία είχε μάρκες αξίας περίπου 44,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κυκλοφορία στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με έκθεση αποθεματικών που εκδόθηκε από λογιστές της Deloitte.

«Ενώ αναμένουμε σαφήνεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η αποδοχή FDIC της SVB θα επηρεάσει τους καταθέτες της, η Circle & το USDC συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά», δήλωσε η εταιρεία, η οποία διαπραγματεύτηκε κάτω από το $1 την Παρασκευή.

Roblox

Η Roblox, η πλατφόρμα διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών που εδρεύει στην Καλιφόρνια με φιλοδοξίες μετατροπής , δήλωσε σε μια κατάθεση της Παρασκευής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι περίπου το 5% των μετρητών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 28 Φεβρουαρίου φυλάσσονταν στη Silicon Valley Bank.

Ο Chief Financial Officer Michael Guthrie είπε στην κατάθεση ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κατάρρευσης της τράπεζας και το χρονοδιάγραμμα, «αυτή η κατάσταση δεν θα έχει καμία επίδραση στις καθημερινές λειτουργίες της Εταιρείας».

Στο κλείσιμο της Παρασκευής, η μετοχή της Roblox αποτιμήθηκε στα 40,05 δολάρια, 0,28 τοις εκατό περισσότερο από την προηγούμενη ημέρα.

Etsy

Η διαδικτυακή αγορά προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ορισμένες πληρωμές καταθέσεων είχαν καθυστερήσει, σύμφωνα με ένα email από την εταιρεία που κοινοποιήθηκε στο NBC News. Είναι άγνωστο πόσοι πωλητές έχουν επηρεαστεί από τις καθυστερήσεις.

Η Etsy, η οποία εστιάζει σε προμήθειες χειροτεχνίας και χειροποίητα, ειδικά και vintage αντικείμενα, έχει περισσότερους από 95 εκατομμύρια αγοραστές και 7,5 εκατομμύρια πωλητές σε όλο τον κόσμο.

“Πρόσφατα αντιμετωπίσαμε μια καθυστέρηση στην έκδοση πληρωμών σε ορισμένους πωλητές που σχετίζονται με την απροσδόκητη κατάρρευση της Silicon Valley Bank”, δήλωσε εκπρόσωπος της Etsy σε δήλωση που αποστέλλεται μέσω email στην The Washington Post. “Οι ομάδες μας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να εφαρμόσουν μια λύση. και αναμένουμε να πληρώσουμε τους πωλητές μέσω των άλλων συνεργατών πληρωμών μας εντός των επόμενων εργάσιμων ημερών.”

Η μετοχή της Etsy έκλεισε στα 105,98 δολάρια την Παρασκευή, σημειώνοντας πτώση 1,63%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Kifissia City