Χάρισε διασκέδαση και… απαντήσεις το “Μποστάνι του Μποστ” στο κατάμεστο Δημαρχείο Κηφισιάς

7

Με γέλιο, τραγούδι και χορό πλημμύρισε το βράδυ της Τρίτης 3 Αυγούστου το Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, όπου στο πλαίσιο του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού του Δήμου Κηφισιάς «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2024» παρουσιάστηκε η ανατρεπτική επιθεώρηση «Το μποστάνι του Μποστ».

Σε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά το κοινό διασκέδασε με την εξωφρενικά επίκαιρη σπονδυλωτή σάτιρα και με τα επιθεωρησιακά κείμενα τού πάντα αξεπέραστου και αμίμητου σατιριστή Μποστ, που συνοδεύονταν από τη μελωδικότατη μουσική τού διαχρονικού Λουκιανού Κηλαηδόνη αλλά και τις εξαιρετικές ερμηνείες των καταξιωμένων καλλιτεχνών.

«Η επιθεώρηση είναι σαν την όπερα! Η την μισείς ή την αγαπάς…» δήλωσε μεταξύ άλλων κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Χρήστος Καλός, παρουσιάζοντας στο κατάμεστο Δημαρχείο μία ακόμη ποιοτική εκδήλωση του προγράμματος των «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΩΝ 2024»,.

Για πρώτη φορά μάλιστα μέσα από τα πραγματικά φινάλε που έγραψε ο Μποστ στα ήδη γνωστά έργα του –«Φαύστα», «Μήδεια», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»–, δίνοντας μία άλλη, διαφορετική κωμικοτραγική διάσταση στην εξέλιξη των ιστοριών τους, δόθηκαν επιτέλους, έστω και κωμικές, απαντήσεις στα εξής… αναπάντητα ερωτήματα:

*Ποιος ήταν ο αληθινός λόγος που εξώθησε τη Μήδεια να κάνει το αποτρόπαιο έγκλημά της;

*Ποιο ήταν πραγματικά το τέλος τού Ρωμαίου και της Ιουλιέτας;

*Τι συνέβη και η Φαύστα απέκτησε εγγόνι, αφού την κόρη της την έφαγαν οι γάτες;

*Ήπιε ή δεν ήπιε το φαρμάκι η Γκόλφω όταν την παράτησε ο Τάσος;

*Ποιες είναι οι «ιστορικέ ιστορίε» που έχει να μας αφηγηθεί η Μαμά Ελλάς από τις περιπέτειες που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια;

*Τελικά, επέστρεψαν ή όχι τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα;

 

Την παράσταση παρακολούθησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Λίλα Παπαδημητρίου, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κα Λίλα Δραγώνα και η Δημοτική Σύμβουλος κα Αγγελική Βαλασοπούλου, ενώ ακούστηκαν οι φωνές των Γιάννη Μποσταντζόγλου και Σπύρου Πούλη.

 

Κρητικό γλέντι με Μανώλη Κονταρό στο Άλσος Κηφισιάς

Απόψε, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 20.30  στο Άλσος Κηφισιάς “Δημήτρης Ζωμόπουλος” ο Χανιώτης Μανώλης Κονταρός και η 6μελής ορχήστρα του, σεβόμενος πάντα το ύφος και το ήθος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς υπόσχονται να παρασύρουν το κοινό σε ένα μοναδικό παραδοσιακό γλέντι από δημοτικά και κρητικά τραγούδια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ