Φάκελο με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για να μετατραπεί σε κλιματικά ουδέτερη πόλη το 2030 θα καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Δήμος Πεντέλης. Εκδήλωση για το θέμα στο Πολιτιστικό Μελισσίων την Τετάρτη 15/3 στις 7.00 μμ με συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αρμοδίου της ΕE

12

Ο Δήμος Πεντέλης θα ανακοινώσει την πρόθεση του και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να καταθέσει φάκελο και σχέδιο μετατροπής του σε πόλη κλιματικά ουδέτερη πόλη το 2030, φάκελο σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι πρώτες πόλεις που θα έχουν έγκριση του σχεδίου τους θα αντιμετωπιστούν ως πιλοτικές και θα αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η όλη διαδικασία προβλέπει και ευρύτατη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, φορείς, πανεπιστημιακή ιδρύματα κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος της ΕΕ είναι η Ευρώπη να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος το 2050.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Η Δήμαρχος Πεντέλης κα Δήμητρα Κεχαγιά
  • Το Μέλος του Συμβουλίου της Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις κος Χρύσης Νικολαΐδης.
  • Ο πολεοδόμος μηχανικός Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΝ για τις Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις, Παναγιώτης Βουλέλης.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

  • Χωροταξίας Ευθύμιος Μπακογιάννης
  • Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου
  • Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης
  • Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ