Υπ. Υποδομών & Μεταφορών: Υπό μελέτη η επέκταση της Γραμμής 4 προς τα Βόρεια Προάστια

17
Υπ. Υποδομών & Μεταφορών: Υπό μελέτη η επέκταση της Γραμμής 4 προς τα Βόρεια Προάστια

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην ιστοσελίδα Liberal, ήδη βρίσκεται υπό μελέτη η επέκταση της Γραμμής 4 προς τα βόρεια, που θα καλύψει την Κηφισίας μέχρι το «δαχτυλίδι» στην Αττική Οδό.

Η επέκταση αυτή εκτός από την κάλυψη της Λ.Κηφισίας μέχρι τη σύνδεση της με την Αττική Οδό, συνεχίζει βόρειο-δυτικά και μέσω Αμαρουσίου και Πεύκης, φτάνει στη Λυκόβρυση αρκετά κοντά στην Εθνική Οδό.

Είναι μία υπερ-απαραίτητη προσθήκη για την περαιτέρω αποσυμφόρηση των οδικών αξόνων της πόλης μιας και πέρα από την προφανή αξία της δημιουργίας νέων σταθμών κατά μήκος της Λεωφόρου Κηφισίας. Οι περιοχές που θα καλύψει είναι η Φιλοθέη, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, η Πεύκη και η Λυκόβρυση.

Οι μελέτες σήμερα είναι σε αρχικό στάδιο και έχουν προχωρήσει οι τοπογραφικές και γεωτεχνικές μελέτες. Αυτό το έργο κόστους 1,2 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει 10 υπόγειους σταθμούς: ΚΑΤΕΧΑΚΗ (σύνδεση με γραμμή 3), ΦΙΛΟΘΕΗ, ΦΑΡΟΣ, ΣΙΔΕΡΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ (σύνδεση με Προαστιακό Σιδηρόδρομο), ΟΤΕ, ΜΑΡΟΥΣΙ (σύνδεση με γραμμή 1), ΠΕΥΚΗ, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ